Polițiștii cultivatori de cannabis, condamnați la închisoare

De Ioana Costas
Reactualizat la:
6Comentarii
Polițiștii cultivatori de cannabis, condamnați la închisoare
Tribunalul Arad i-a condamnat pe polițiștii Flavius Cosmin Cosma și Boby Nicu Babota și pe Sergiu Meruța la pedepse cu închisoare. Cei trei aveau „în grijă” o plantație de cannabis în extravilanul comunei Iratoșu.

Hotărârea instanței a venit astăzi, 7 martie. Astfel, potrivit soluției Tribunalului Arad, polițistul Boby Nicu Babota a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru trafic ilicit de droguri de risc, în timp ce colegul său Flavius Cosmin Cosma și Sergiu Meruța au primit câte doi ani și șase luni de închisoare – tot pentru trafic ilicit de droguri de risc. „De asemenea, instanţa a aplicat inculpaţilor pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a şi b Cod penal, pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale. Pe durata şi în condiţiile art. 65 Cod penal, instanţa a interzis inculpaţilor exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b penal de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale”, se arată într-un comunicat al Tribunalului Arad. Totodată, instanţa a menţinut măsura preventivă a arestului la domiciliu împotriva celor trei inculpaţi. Sentinţa penală nu este definitivă, împotriva acesteia se poate formula apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Cannabisul din Iratoșu

Cultura de cannabis a celor trei a fost descoperită – în extravilanul comunei Iratoșu – în luna septembrie a anului trecut de către polițiștii Secției nr. 2 Rurală Arad. Aceștia au alertat instituțiile competente cu privire la implicarea colegilor lor. S-a decis, în seara de 30 septembrie, organizarea unui flagrant pe terenul pe care era cultivat cannabisul. Aici au fost depistați unul dintre polițiști, precum și celălalt bărbat care îi ajuta în „afacere” – în timp ce recoltau cannabis. În momentul realizării flagrantului, Flavius Cosmin Cosma și Sergiu Flavius Meruța au încercat să-și asigure scăparea, fapt ce a impus intervenția organelor de poliție judiciară și folosirea armamentului din dotare. S-a descins și la domiciliul celuilalt polițist, iar în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, pentru supravegherea culturii, cei trei au achiziționat o dronă în valoare de 5.900 lei, iar deplasarea în teren se realiza, de regulă, pe timpul nopții pentru conspirativitate și clandestinitate folosindu-se cagule.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor