Poliţiştii de frontieră, la datorie în minivacanța de Sfânta Maria

De Ioana Costas
Poliţiştii de frontieră, la datorie în minivacanța de Sfânta Maria
Având în vedere că se apropie minivacanța de Sfânta Maria, prilej pentru mulți cetățeni români de a călători în afara granițelor ţării, în perioada următoare se preconizează o creștere a traficului în punctele de trecere a frontierei, în special la frontiera cu Ungaria.

În acest sens, Poliția de Frontieră continuă să aplice măsurile aflate în competenţa instituţiei, dispuse de la începerea sezonului estival, pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ. Pentru fluidizarea traficului s-a suplimentat numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor. „Subliniem faptul că este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora. De asemenea, în funcție de valorile de trafic, în fiecare punct de trecere a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieșire din țară, după caz. Menţionăm că la frontierele interne, formalităţile specifice se efectuează în comun cu autorităţile de frontieră ungare, sens în care, în cadrul protocoalelor bilaterale, au fost contactate autoritățile statelor vecine în vederea stabilirii unor măsuri comune de fluidizare a traficului, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate. În acelaşi timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă”, au declarat reprezentanții Poliției de Frontieră.

În condiţiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria, iar cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în punctele Nădlac II și Borş, polițiștii de frontieră recomandă participanţilor la trafic utilizarea şi a celorlalte puncte de trecere deschise traficului internaţional de la graniţa de vest şi sud. Astfel, la frontiera româno-ungară sunt operaţionale 11 puncte de trecere cu specific rutier: pe raza judeţului Timiş: P.T.F. Cenad – Kiszombor;
pe raza judeţului Arad: P.T.F. Nădlac – Nagylak; P.T.F. Nadlac II- Csanadpalota; P.T.F. Turnu – Batonnya; P.T.F. Vărşand – Gyula; pe raza judeţului Bihor: P.T.F. Salonta – Mehkerek; P.T.F. Borş – Artand; P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany; P.T.F. Săcuieni – Letavertes; pe raza judeţului Satu Mare: P.T.F. Urziceni – Vallaj și P.T.F. Petea – Csengersima.

Participanții la traficul transfrontalier au la dispoziție aplicaţia Trafic On-line, ce poate fi accesată pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Anul trecut, în perioada minivacanței de Sf. Maria, cel mai tranzitat a fost P.T.F. Nădlac II, cu un trafic de peste 174.500 persoane persoane, urmat de P.T.F. Borş, unde poliţiştii de frontieră au verificat peste 120.000 persoane.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !