Poliţiştii se iau la harţă

8Comentarii
Poliţiştii se iau la harţă
Poliţiştii se iau la harţă
ARAD – Comisarul-şef Ioan Căţescu sare la gâtul liderilor Sindicatului Naţional al Poliţiştilor.  VIDEO | 2

Conducerea Sindicatului Naţional al Poliţiei şi Personalului Contractual din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative este acuzată de deturnare de fonduri. Comisarul-şef Ioan Căţescu, preşedintele Biroului Teritorial Arad al Sindicatului Poliţiei de Frontieră spune că noii lideri ai Sindicatului Naţional şi-au acordat prime grase de Crăciun din banii poliţiştilor de frontieră din toată ţara.

Caţescu afirmă că preşedintele şi secretarul general au înfiinţat o fundaţie cu banii sindicatului naţional, fundaţie ce îşi are sediul chiar în vila din Bucureşti a acestuia din urmă.

Vacă de muls

Preşedintele Biroului Teritorial Arad susţine că poate dovedi cu documente că liderii de la Bucureşti au încălcat statutul sindicatului, scoţând 400 de milioane de lei vechi din conturile organizaţiei pentru a înfiinţa fundaţia „Sfântul Nicolae”.

„Această fundaţie este o vacă de muls. În statutul ei se spune că se pot înfiinţa inclusiv societăţi comerciale, ceea ce mă face să cred că, pe viitor, vor să-şi introducă şi familiile în fundaţie. Ei sunt membrii fondatori şi au atras şi vreo trei-patru preşedinţi fideli lor.

Trezorierul şi contabilul de la Consiliul Naţional al Sindicatului reprezintă şi comisia de cenzori. Şi-au permis să încalce statutul, să ia 400 de milioane din banii sindicaliştilor, să facă capital social la fundaţie”, a declarat Ioan Căţescu. Comisarul-şef mai susţine că mai marii Sindicatului Naţional şi-au cumpărat şi o maşină de 20.000 de euro din banii organizaţiei.

De asemenea, Căţescu spune că are informaţii în legătură cu primele cuprinse între 5 şi 30 de milioane încasate trimestrial de liderii Sindicatului Naţional şi promite că va trimite toate documentele la DNA, în cazul în care procurorii nu se vor autosesiza.

Bucureştenii neagă acuzaţiile

Pe de altă parte, Toader Paraschiv, secretarul general al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din cadrul MIRA respinge toate acuzaţiile.

„Fundaţia a fost înfiinţată pentru a acorda ajutoare membrilor de sindicat. La Consiliul Naţional s-a stabilit ca 5% din cotizaţiile încasate de organizaţie să fie vira.

L.S.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor