Poliţistul şi cei doi pecicani, arestaţi în cazul mitei

27Comentarii
Poliţistul şi cei doi pecicani, arestaţi în cazul mitei
ARAD. Agentul Tomoioagă Ioan din cadrul Poliţiei Pecica, compartimentul cercetări penale împreună cu Iercoşan Alexandru şi Ardelean Dan, au fost arestaţi preventiv în această după masă, pentru 29 de zile, pentru infracţiunea de luare de mită şi trafic de influenţă.

Cei trei au fost reţinuţi ieri, de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) sub coordonarea unui procuror, în urma unui flagrant realizat la Pecica. Conform anchetatorilor, Iercoşan şi Ardelean ”lucrau” în slujba omului legii care, în schimbul unor sume de bani, în acest caz 1.300 de euro, promitea să intervină favorabil în dosare. Astfel, poliţistul a cerut 1.300 de euro denunţătorului pentru a ”îndrepta” dosarul în care acesta din urmă era acuzat de comiterea unei infracţiuni săvârşite la regimul rutier, într-o direcţie favorabilă. Iercoşan şi Ardelean au fost cei care s-au întâlnit cu denunţătorul şi au luat prima tranşă de bani: 1.000 de euro. Când au cerut şi restul sumei, denunţătorul s-a dus direct la procurori care, împreună cu ofiţerii DGA au realizat un flagrant care s-a soldat cu reţinerea, acuzarea şi arestarea preventivă a celor trei pentru infracţiunea de luare de mită.

”Firul” poveştii

Conform DGA-ului, ”în data de 22 martie cetăţeanul D.B. s-a prezentat la sediul Direcţiei Generale AnticorupţieArad unde a depus denunţ cu privire la faptul că, în cursul lunii octombrie 2009, a fost surprins pe raza oraşului Pecica conducând un autoturism pe drumurile publice, deşi avea permisul de conducere suspendat. În consecinţă, i s-a întocmit dosar penal şi a fost invitat de către agentul şef T.I., lucrătorul căruia i-a fost repartizat spre instrumentare cazul, la sediul Poliţiei Pecica în vederea audierii. La finalul activităţii procedurale, poliţistul i-a sugerat să îl caute în afara programului de lucru pentru a discuta despre modul în care îl poate ajuta în speţa respectivă.

În cursul serii, denunţătorul l-a căutat pe poliţist, care l-a informat că va înainta dosarul la Parchet, dar, în schimbul sumei de 1.300 de euro, este dispus să intervină pe lângă organele de urmărire penală şi să-şi desfăşoare activităţile în care va fi delegat într-o manieră care-i va asigura o soluţie prin care să nu fie trimis în judecată. După trei zile, denunţătorul i-a înmânat poliţistului suma de 4.000 de lei, prilej cu care i-a întâlnit pe inculpaţii A. D. şi I. A., despre care poliţistul a susţinut că vor contribui la rezolvarea problemei sale.

La data de 8 martie în urma unei solicitări anterioare, D.B. s-a întâlnit din nou cu cei trei bărbaţi, iar din discuţiile purtate a înţeles că A. D. este nemulţumit de faptul că, deşi a făcut diverse cadouri, fără a nominaliza destinatarii, care au determinat organele în drept să nu-l aresteze pe denunţător, nu a primit nici un ban. În aceste condiţii, poliţistul a luat decizia ca restul de bani pe care urma să-i primească din suma convenită iniţial, respectiv 300 de euro, să-i revină lui A. D. cu titlu de plată pentru demersurile pe care le-a întreprins în vederea soluţionării favorabile a dosarului penal în cauză.

Ieri, agentul şef de poliţie T. I. şi cei doi cetăţeni au fost reţinuţi pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunii de luare de mită, respectiv trafic de influenţă”, se arată într-un comunicat al DGA.

I.C.27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor