Pompierii, mii de intervenții în Arad

De Ioana Costas
Pompierii, mii de intervenții în Arad
© Incendiul de la Gemi Center Foto: V.O.
4.781 de misiuni pentru Detașamentul Arad în 2017, dintre care 3.955 intervenții ale SMURD.

Au avut mii de misiuni pentru salvarea a mii de oameni. Este vorba despre Detașamentul de Pompieri Arad care „acoperă” o suprafață de 2203,57 kmp (un municipiu, patru orașe și 23 de comune) cu 284.820 de locuitori și o rază de intervenție de 51 de km. Detașamentul de Pompieri Arad are în subordine Punctele de lucru Vladimirescu și Curtici care au în compunere câte un echipaj SMURD. În anul 2017, subunitatea a fost solicitată să intervină la un total de 4.718 de misiuni. Dintre acestea, 3.955 au fost misiuni de acordare asistență medicală de urgență SMURD, 311 incendii, 22 misiuni de descarcerare, 129 asistență persoană, cinci salvări de animale, 26 asigurarea evenimentelor publice de amploare care pot genera situaţii de urgenţă, 16 supravegherea/asigurarea zonei în vederea evitării producerii altor situaţii de urgenţă, 16 căutare de persoane în mediul acvatic, 25 fenomene meteorologice periculoase – inundaţii, degajarea căilor de comunicaţii -, 16 asanare muniţie rămasă neexplodată, o misiune de distrugere muniţie rămasă neexplodată, o intervenție CBRN și șapte alte misiuni. În 31 de ori echipajele au fost întoarse din drum, în 64 de cazuri în momentul sosirii echipajului nu a mai fost necesară intervenția, iar două anunțuri s-au dovedit a fi eronate. Tot în anul 2017 au fost executate 165 de recunoaşteri în teren a unor obiective economice sau sociale în vederea îmbunătăţirii procedurilor de intervenţie, au fost efectuate 43 de patrule PSI pentru verificarea hidranţilor, verificate 35 planuri de intervenţie şi efectuate 47 de instruiri la şcoli şi agenţi economici.

Gemi, intervenție dificilă

Una dintre cele mai dificile intervenții pe anul 2017 s-a dovedit a fi incendiul de la centrul comercial Gemi în care se aflau un loc de joacă, o sală de sport, un magazin de mobilă, un supermarket și o pizzerie. Detașamentul Arad a trimis pentru stingerea incendiului cinci autospeciale și 19 pompieri. Incendiul a izbucnit în urma unui scurtcircuit electric, iar acoperișul centrului comercial s-a prăbușit peste etajul întâi.
Focul, care amenința să se extindă la un hotel aflat la câțiva metri și la o benzinărie a fost stins în circa trei ore. Intervenția pompierilor a fost îngreunată de presiunea scăzută a apei din hidranți.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !