Ponta a „desfiinţat” PSD Arad

86Comentarii
Ponta a „desfiinţat” PSD Arad
ARAD – S-a decis să se organizeze alegeri sub supravegherea lui Dragnea şi Vasilescu.

Peste 150 de PSD-işti, în special lideri de filiale, s-au adunat, miercuri, la Casa Tineretului din Vladimirescu, pentru a le spune lui Victor Ponta şi Liviu Dragnea ce au de reproşat liderilor judeţeni. Cei mai mulţi erau convinşi că la întâlnire se va decide dacă Marius Lazăr va fi „mazilit”, aşa că taberele aveau pregătite adevărate arsenale de „nimicit” adversarul, adică Lazăr sau, dimpotrivă, Ciprian Luca. Înainte de sosirea lui Ponta, grupurile de presiune erau gata montate pentru scandal, ştiindu-se inclusiv despre lista cu 65 de semnături ale unor preşedinţi de filiale sau primari, care cereau „debarcarea” lui Marius Lazăr. Listă care nu a mai apărut, dar pe care primarul de la Vladimirescu, vicepreşedinte PSD, a contestat-o, spunând că oamenii nu ştiau ce semnează, capul listei fiind schimbat ulterior.

Spiritul autodistructiv

Elanul taberelor a fost înăbuşit din faşă de către Victor Ponta, care i-a avertizat pe toţi că nu a venit să schimbe pe nimeni, aşa că nu vrea să audă niciun cuvânt de reproş din partea nimănui, la adresa unora, pentru că „ştiu exact ce vă reproşaţi. Am ascultat în trei săptămâni mai multe reproşuri decât în orice altă organizaţie. Toţi veniţi la mine ca să-mi spuneţi ce răi sunt ceilalţi„. Pe scurt, Ponta i-a făcut „praf” pe PSD-iştii arădeni: au cel mai dezvoltat spirit de autodistrugere, dar au avut cele mai slabe rezultate din ţară, cu toate că „în 2004 aveaţi totul, iar acum nu mai aveţi nimic” etc. Cu îndemnul „vorbiţi doar dacă aveţi soluţii”, Ponta le-a dat cuvântul celor din sală, care, evident, nu aveau ce alte soluţii decât păstrarea lui Lazăr sau promovarea lui Luca să propună.

Lucrurile erau cât pe ce să scape de sub control când a vorbit primarul Crişan, care l-a făcut cu ou şi cu oţet pe Ciprian Luca şi a fost apostrofat vehement de câţiva dintre susţinătorii deputatului. Ponta a reuşit să-i convingă să nu se facă de râsul lumii şi i-a dat cuvântul secretarului general Liviu Dragnea, care a propus soluţia : alegeri de jos în sus în toate organizaţiile, controlate direct de către el şi monitorizate de către Nicu Vasilescu, cel târziu în vară trebuind să aibă loc conferinţele municipală şi judeţeană.

S.T.86Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor