Porti deschise la Tribunalul Arad

De Alin Gherasim
Porti deschise la Tribunalul Arad
ARAD. Instanțele arădene de judecată și-au deschis larg porțile pentru toți arădenii care și-au dorit să meargă să vadă clădirea Palatului Justiției, dar și modul în care este înfăptuit actul de justiție.

Cei mai receptivi dintre toți arădenii au fost elevii, nenumărate grupuri de adolescenți de la liceele arădene participând la acest eveniment. „Au fost prezentate mai multe diapozitive cuprinzând imagini şi informaţii privind toţi participanţii la înfăptuirea actului de justiţie în România, au fost împărţite pliante, după care grupurile au fost conduse să viziteze compartimentele instanţelor, circuitul cuprinzând: arhiva tribunalului, registratura instanţelor, unele săli de judecată, biblioteca”, ne anunță Diana Dărăban, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Arad.

Proces simulta

Elevii Colegiului Național Elena Ghiba Birta, școală care a încheiat un parteneriat cu Tribunalul Arad, au organizat chiar și un proces simulat. „Au simulat un proces penal, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de furt calificat, în sala de judecată 2 Parter din cadrul Tribunalului Arad, sub coordonarea unui judecător, a unui procuror şi a unui avocat. Elevii au deţinut rolul de judecător, procuror, grefier, avocaţi, inculpaţi şi părţi vătămate, dând dovadă de foarte bune abilităţi oratorice.

Per ansamblu, apreciem că evenimentul s-a bucurat de succes, urmărindu-se prezentarea obiectivă şi reală a imaginii sistemului judiciar şi de a aduce la cunoştinţa justiţiabililor modul de funcţionare a justiţiei”, ne mai spune Diana Dărăban. „Am organizat Ziua Porților Deschise pentru ca oamenii să vadă că suntem transparenți, vrem să se vadă cum se lucrează la Tribunalul Arad”, a spus și Silvia Nădăban, președintele Tribunalului Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !