Portugalia caută culegători de zmeură

De Diana Dutu
23Comentarii
Portugalia caută culegători de zmeură
© Culesul zmeurei, meserie... sezonieră
AJOFM Arad pune la dispoziţie 300 locuri de muncă, prin intermediul reţelei EURES.

300 locuri de muncă în domeniul agricol (recoltare zmeură), în Portugalia. Aceasta e cea mai proaspătă ofertă a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Arad. Din cele 300, 280 de locuri sunt pentru culegători de zmeură, iar 20 pentru şefi de echipă.

Durata contractului de muncă este de aproximativ trei luni (pentru culegători de zmeură) şi între 3-6 luni (pentru şefii de echipă), cu posibilitate de integrare permanentă în cadrul companiei. Timpul de lucru este de 40 de ore/săptămână, cu posibilitatea ca, în timpul campaniei, în funcţie de producţie, să se efectueze ore suplimentare.

Cerinţe şi beneficii

Sunt solicitate persoane fără cazier, apte pentru munca la câmp. Au avantaj persoanele cu experienţă în agricultură – cu experienţă în recoltarea zmeurei sau în munca în sere. De asemenea, constituie avantaj (dar nu este obligatorie) cunoaşterea limbii engleze sau spaniole (nivel de bază).

Angajatorul asigură cazare contra cost: 1 euro/zi. Angajatorul oferă plata în avans a drumului până în Portugalia, iar aceasta se deduce din primele salarii. Angajatorul asigură călătoria înapoi acasă, în cazul în care angajatul rămâne până la sfârşitul campaniei.

Salariul de bază pentru culegători de zmeură este de 618,33 euro/brut/lună, în condiţiile în care săptămâna de lucru e de 40 ore, repartizate în cinci zile lucrătoare. Dacă se adaugă ore suplimentare (adică se ajunge la 48 de ore de lucru pe săptămână în şase zile lucrătoare) salariul urcă la 718,33 euro/brut/lună. Salariul pentru şefi de echipă variază între minimum 691,71 euro/brut/lună şi maximum 1.227 euro/brut/lună.

Înscriere la AJOFM

„Persoanele cu domiciliul în judeţul Arad, care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad – strada Călugareni, nr.1A, etaj I, camera 23, telefon 0771-452447, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru muncă în străinătate” – precizează Marinel Henteş, director al AJOFM Arad.

Înscrierea în baza de date a AJOFM se realizează pe baza următoarelor documente: copie carte de identitate şi CV EUROPASS în limba română.

Când?

Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 20 ianuarie 2017. Selecţia va avea loc în perioada 25-26 ianuarie 2017, în municipiul Târgovişte, judeţul Dâmboviţa. Data estimată de angajare este sfârşitul lunii februarie/ începutul lunii martie 2017.23Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor