Poştaşul aduce pensia până în data de 15 a fiecărei luni

De Diana Dutu
1Comentariu
Poştaşul aduce pensia până în data de 15 a fiecărei luni
Casa Naţională de Pensii anunţă schimbarea calendarului de plată a drepturilor care se achită prin Poştă.

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) își anunță beneficiarii care primesc drepturile prin intermediul CN Poșta Romana SA că – începând cu luna iulie 2018 – calendarul de plată se modifică. Astfel, plăţile curente se efectuează în perioada 1-15 a fiecărei luni, la domiciliul beneficiarilor. Pensionarii care nu sunt găsiți la domiciliu sunt avizaţi, iar drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

Plăţile restante se fac între zilele de 11 şi 15 ale lunii, la domiciliul beneficiarilor. Pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu), drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

„În cazul persoanelor ale căror drepturi se achită prin conturi curente sau conturi de card, calendarul de plată este cel de până în prezent. Astfel, plata se face începând din data de 14 sau din prima zi lucrătoare care urmează datei de 14, dacă această zi este nelucrătoare” – precizează reprezentanţii CNPP.

Taloanele

Documentul de informare (talonul mov) se transmite în perioada 1-15 a fiecărei luni, la domiciliul beneficiarilor. Pentru pensionarii avizaţi la domiciliu, documentul de informare se poate ridica de la ghişeele poştale, în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

Taguri: ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor