Posturile vacante de directori, ocupate prin detașare

De Eugen Rogojan
Reactualizat la:
1Comentariu
Posturile vacante de directori, ocupate prin detașare
În urma concursului de ocupare a funcțiilor vacante de director și director adjunct din școlile arădene, au fost validați 51 de candidați.

Au rămas, totuși, 56 de funcții de conducere libere în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Arad. Dintre acestea, 44 sunt funcții de director, iar 12 de director adjunct. Acestea vor fi ocupate începând cu data de 1 septembrie 2017 prin detașare valabilă până la organizarea unui nou concurs. Concursul va trebui organizat de către Inspectoratul Școlar Județean Arad (IȘJ) cel târziu la data de 31 august 2018.

Opțiunile și interviul

Cadrele didactice înscrise în Registrul național al experților în management educațional, interesate de ocuparea cu prioritate, în anul școlar 2017-2018, prin detașare în interesul învățământului a unei funcții de director/director adjunct rămasă vacantă după concurs la o unitate de învățământ depun opțiunea în scris la secretariatul ISJ Arad, până în data de 17.08.2017, ora 12.00. Pe data de 18 august se va anunța și calendarul după care candidații vor susține interviul pentru ocuparea funcțiilor rămase vacante în urma concursului.

Validarea

Prezentarea, analizarea și validarea listei de propuneri pentru cadrele didactice detașate pe funcțiile de conducere, în Consiliul de Administrație al IȘJ Arad vor avea loc în perioada 21-23 august, urmând ca după aceasta, unitățile de învățământ să aibă directori și directori adjuncți detașați.

Funcțiile neocupate

Din totalul de 56 de funcții vacante, 44 sunt funcții de director, celelalte 12 fiind de adjunct. Printre instituțiile care vor avea director numit prin detașare în interesul învățământului se numără Liceul cu Program Sportiv Arad, Seminarul Teologic Ortodox Arad și școlile gimnaziale și primare din peste 30 de localități arădene.

Liceul teoretic „J.G.Tajovsky” Nădlac, Liceul Special „Sfânta Maria” Arad, Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici” Arad, precum și școlile din Șiria, Mișca și Secusigiu vor avea directorii adjuncți numiți prin detașare. De asemenea, Palatul Copiilor Arad va avea atât directorul, cât și adjunctul, numiți prin detașare în interesul învățământului, deoarece candidații înscriși în concursul de ocupare a funcțiilor respective nu au reușit să treacă de examen.

Promovare

Școala Gimnazială „Coreliu Miclosi” Covăsânt va avea director numit prin detașare, deoarece Boba Cristina, cea care a ocupat funcția a fost numită prin concurs director al Școlii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu” din Arad. La fel și în cazul Școlii Gimnaziale Nr.2 din Curtici, unde Sfârâilă Remus, cel care ocupa funcția de director, a fost numit prin cocnurs director al Școlii Gimnaziale „Virgil Iovănaș” din Șofronea.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor