Povestea unui proxenet arădean şi a „iubitelor” sale

De Ioana Costas
Reactualizat la:
11Comentarii
Povestea unui proxenet arădean şi a „iubitelor” sale
© Au trăit în frică şi confuzie, sub imperiul bătăilor
Povestea dezgustătoare a unui proxenet, obsedat de o copilă de 7 ani, soră a femeii pe care o obliga să se prostitueze.

Ceea ce vom prezenta în continuare nu este o poveste obişnuită, iar dacă sunteţi slabi de inimă vă rugăm nu o citiţi. O prezentăm pentru că astfel de fapte se întâmplă în Arad, sunt fapte contemporane cu noi: copiii sunt abuzaţi sexual, iar femeile sunt obligate, sub imperiul pumnilor şi a picioarelor în cap, în burtă şi sub teroare psihică, să „producă” bani pentru un monstru – pentru că a fi numit om este prea mult pentru astfel de specimene.

De o asemenea traumă au avut parte mai multe femei pe care un bărbat dintr-o localitate din Arad le-a pus să se prostitueze pentru el. Bărbatul însă avea o metodă atipică: le făcea pe femei să se îndrăgostească de el. Aşa i s-a întâmplat şi lui B. – o femeie cu probleme financiare – care l-a cunoscut pe bărbat, C.

Din cauza neajunsurilor, B a fost de acord, la propunerea lui C., să meargă în Italia pentru a se prostitua. Ajunşi în Italia, femeia a început să practice prostituţia, iar banii erau luaţi de bărbat sub pretextul perfect: îi economisea pentru a-şi cumpăra o casă împreună. Cei doi locuiau în localitatea Pescara, din Italia, unde închiriaseră un apartament.

A înlocuit-o

Bărbatul a dus o altă tânără în apartament, în timp ce B era internată în spital, şi, sub pretextul că o iubeşte, a obligat-o să practice prostituţia pentru el. Când B. a ieşit din spital, el le-a cerut ambelor femei „să producă” bani pentru el, şi, chiar dacă amândouă erau îndrăgostite… dacă în vreun mod sau altul se opuneau propunerilor monstrului, primeau bătaie de la C. Mai mult de atât, femeile au minţit autorităţile din Italia atunci când C. a fost implicat într-un schimb cu arme de foc cu alţi proxeneţi din zonă, spunând că ele nu practică prostituţia. Pentru că C. era mereu nemulţumit de sumele de bani pe care le aducea B „acasă”, femeia primea zilnic bătaie. Iar aceste bătăi şi-au pus amprenta pe psihicul lui B. Femeia a încercat să se sinucidă. Bărbatul a bătut-o când a aflat de încercarea sa.

A făcut-o să se îndrăgostească

Cine este cea de a doua femeie adusă în Italia de bărbat? Monstrul s-a deplasat, la un moment dat, în Germania unde a luat legătura cu o altă femeie pe care a cunoscut-o anterior şi cu care a început o relaţie de prietenie. Pentru că deja bărbatul îşi făcuse planul în ceea ce o priveşte pe femeia din Germania, intenţionând să o ducă în Italia pentru a se prostitua, a început să-i ofere cadouri, să-i facă declaraţii de dragoste, determinând-o să se îndrăgostească de el. Femeia avea să afle că aceasta este cea mai mare greşeală a vieţii ei. A ajuns în Italia împreună cu C., la apartamentul pe care îl împărţea cu B. Când femeia l-a întrebat cine este femeia din apartament, bărbatul a spus că este o fostă prietenă care se prostituează. Atunci a început coşmarul pentru femeia din Germania: au început bătăile pentru că a refuzat să se prostitueze. A cedat după câteva bătăi şi a ieşit pe stradă „la produs”. Ca să poate fi şantajabilă, C. a filmat-o pe femeia din Germania în diferite ipostaze indecente, în timp ce o obliga să facă sex cu el sau când se prostitua. La un moment dat, femeia a cedat din cauza violenţelor şi presiunilor psihice la care a fost supusă. Ea a avut nevoie de tratament şi internare într-o clinică de psihiatrie din Germania, acolo unde s-a asuns de bărbat. De altfel, în cursul urmăririi penale, femeia a solicitat să nu fie căutată la domiciliu, fiindu-i teamă de bărbat. Martorii propuşi de apărare au declarat că femeia din Germania nutrea sentimente de dragoste faţă de inculpat, sentimente care s-au transformat în obsesie.

Bătută şi ameninţată

Ce s-a întâmplat cu prima femeie – B, în tot acest timp? Ei bine, bărbatul a continuat să o trimită la „produs”, iar la un moment dat i-a cerut să îl însoţească în România pentru a minţi autorităţile şi pentru a-l scăpa (a fost acuzat de viol şi a adus-o pe B. în ţară ca să-i susţină alibiul). Zis şi făcut: cauza s-a încheiat cu împăcarea părţilor, iar bărbatul a scăpat de data aceasta.

Pentru a o convinge pe B. să facă aceste declaraţii, bărbatul a bătut-o zilnic timp de o săptămână, a ameninţat-o că o va viola pe sora sa de 7 ani, a filmat-o în ipostaze indecente şi compromiţătoare şi i-a cerut să câştige cât mai mulţi bani pentru a finanţa cheltuielile ocazionate de proces.

Violată pentru că a refuzat să se prostitueze

Dar povestea nu se opreşte aici. La un moment dat, bărbatul a cunoscut-o pe A.G., minoră, căreia i-a propus să o ducă în Italia „la produs”, spunându-i că mai are fete în acea ţară, arătându-i poze cu acestea în diferite ipostaze indecente şi afirmând că „fetele respective erau în grija lui şi făceau mulţi bani”. Fata a refuzat propunerea bărbatului. Ce a făcut acesta? A violat-o, şi, la plecare, i-a cerut să se mai gândească la propunerea lui. În aceeaşi perioadă, însă, bărbatul a găsit o altă femeie pe care să o ducă în Italia la prostituţie. Sub promisiunea găsirii unui loc de muncă la un bar, bărbatul a convins-o pe L. să meargă în Italia. Bineînţeles că a fost cazată în apartamentul pe care bărbatul îl împărţea cu B. A doua zi, bărbatul a dus-o pe L. la locul de muncă: un trotuar de pe faleza din localitatea Pescara unde urma să se prostitueze. Femeia a refuzat, însă ameninţările şi bătăile de după au făcut-o să se răzgândească.

L. a început să se prostitueze împreună cu B. Şi, şocant, în tot acest timp, bărbatul locuia deja în România. Dar B. a continuat să-i trimită bani proveniţi din prostituţie. Apoi bărbatul a fost închis în ţară. Şi, în pofida faptelor sale monstruoase şi a bătăilor încasate, a fost vizitat de femeile pe care le-a obligat să se prostitueze. Doar unele dintre ele l-au părăsit după ceau aflat unele de altele – se pare că bărbatul a mai exploatat sexual şi alte fete, pe care le adăpostea în Italia, în mai multe locuinţe de-ale lui. C. a rămas cu prima femeie pe care a dus-o în Italia ca să practice prostituţia, nimeni alta decât B.

Sora vitregă „cadou”

Cât de departe s-a mers în această poveste tristă? Departe. Pentru că femeia îl iubea pe C. şi spera că vor avea o familie, i-a „oferit-o” cadou pe sora sa vitregă, atunci în vârstă de doar 7 ani. Poze cu sora vitregă mai mică a femeii au fost găsite în laptopul bărbatului, fotografii în care organele genitale ale copilei erau expuse în mod obscen. Pozele au fost făcute de bărbat.

Şi că să-şi ducă mai departe obsesia bolnăvicioasă, în perioada detenţiei, B. i-a trimis bărbatului mai multe scrisori în care îi descria fantezii erotice de-ale ei, în care acesta ar fi făcut sex deodată cu aceasta, cu sora ei vitregă şi cu mama acesteia, aspect recunoscut de bărbat.

Monstrul, la închisoare

Bărbatul a fost condamnat de Tribunalul Arad la 9 ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi şi i s-au adăugat 806 zile din pedeapsa de 7 ani şi 6 luni de închisoare aplicată printr-o altă sentinţa penală a Judecătoriei Arad, urmând să execute pedeapsa rezultantă de 9 ani şi 806 zile închisoare, în regim de detenţie şi 4 ani pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi, respectiv dreptul de a comunica cu părţile vătămate.

În faza de urmărire penală două dintre părţile vătămate s-au constituit parte civilă cu suma de 130.000 de euro, dar doar una dintre ele a primit daune morale. Este vorba despre suma de 10.000 de euro.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor