Poveşti halucinante despre ce „vrăji” a mai făcut primarul Zărandului

De Simion Todoca
Reactualizat la:
15Comentarii
Poveşti halucinante despre ce „vrăji” a mai făcut primarul Zărandului
© Adriana Chirilov Foto: JA
Consilierul municipal Adriana Chirilov spune că, în calitate de viitor candidat la Primăria Zărand a fost „asaltată”de către cetăţenii comunei, care i-au prezentat, cu documente, o serie de nereguli şi ilegalităţi ale primarului Florin Moţ, care are două condamnări cu suspundare.

„Cea mai importantă dintre problemele ridicate de oameni este cea cu privire la terenurile agricole. Acești oameni sunt oripilați, au procese peste procese și nu mai știu ce să facă. Mi-au pus în mâini o mulțime de dovezi, titluri de proprietate multiple pe aceeleași parcele de teren. Din păcate, am văzut niște oameni ținuți în teroare de către primarul demis Florin Moț. .. Omul mergea să își ridice titlul de proprietate, iar după un an sau doi Primăria mai elibera un titlu pe aceeași suprafață, pe numele aceleiași persoane, dar împărțită în parcele diferite și fără ca persoana respectivă să știe despre acest lucru. Apoi suprafața respectivă de teren era vândută, fără știrea proprietarului, altei persoane și așa s-a ajuns ca două sau chiar trei persoane să aibă titluri de proprietate pe aceleași suprafețe de teren. Comuna Zărand, împreună cu satul Cintei, dispune de o suprafață de teren agricol de aproximativ 4600 de hectare. În același timp, există titluri de proprietate eliberate pentru peste 7000 de hectare, dar și cetățeni care încă nu au intrat în posesia pământurilor lor sau moștenite de la părinți și bunici. Ne lovim de o altă anomalie când vedem documente în urma cărora un domn din Oltenia, stabilit în Timișoara, a fost împropietărit cu 60 de hectare de teren, pe baza unei simple adeverințe. Acest om a împuternicit la rândul său un cetățean italian, care să se ocupe de acte și de vânzarea terenurilor”, spune Adriana Chirilov.

Mortul „a vândut” terenul!

„Mama mea este din satul Cintei, care aparține de comuna Zărand, iar când am mers să-mi ridic titlul de proprietate pentru pământul moștenit de la bunicul meu, am rămas surprinsă să aflu că bunicul meu își vânduse terenul, cu un an înainte, pe baza unui document scris de mână. Asta deși bunicul meu a murit în urmă cu 20 de ani. În același timp, mai mulți oameni din Zărand au fost chemați în judecată pentru vânzarea unor pământuri, asta deși ei n-au avut niciodată pământ și nici drepturi pentru a deține pământ, dar s-au trezit că pe numele lor au fost eliberate 2-3 titluri de proprietate, fără știrea lor, după care se presupune că tot ei ar fi vândut terenurile”a mai declarat consilierul municipal.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor