PPMT a depus plangere penala impotriva primarului din Floresti

PPMT a depus plangere penala impotriva primarului din Floresti
Partidul Popular Maghiar din Transilvania a depus plângere penală împotriva primarului comunei Floreşti, Horea Şulea, după ce edilul a dispus înlăturarea afişului electoral al partidului.

Primarul comunei Floreşti a dispus în seara zilei de 28 noiembrie demontarea unui banner electoral al PPMT, cu inscripţia „Românie federală, Transilvanie europeană, Autonomie”. Afişul de mari dimensiuni a stat doar trei ore pe panoul amplasat pe raza comunei, la graniţa dintre Floreşti şi Cluj. Bannerul a fost înlăturat şi transportat de la faţa locului de angajatii Primăriei Floreşti, sub supravegherea poliţiei locale.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute joi, 29 noiembrie, vicepreşedintele şi şeful de campanie al PPMT, Szilágyi Zsolt a declarat că în conformitate cu legislaţia privind alegerile, demontarea afişului reprezintă o infracţiune. „Nu am fost anunţati în prealabil, am aflat din presă că bannerul a fost înlăturat după ce primarul Horea Şulea a decis că materialul nostru electoral este anticonstituţional şi antinaţional, depăşindu-şi atribuţiile, preluând rolul Poliţiei, al Parchetului, al Tribunalului, al Guvernului şi al Curţii Constituţionale”.

Szász Péter, candidat la Senat din partea PPMT a declarat că primarul din Floreşti i-a confirmat joi că îşi asumă declaraţiile şi că nu va dispune reamplasarea afişului. De aceea, PPMT a depus plângere penală împotriva lui Horea Şulea.

PPMT Cluj a amplasat, miercuri, un banner cu un mesaj electoral pe un panou publicitar în comuna Floreşti, la intrarea în Cluj-Napoca, pe care scrie “Românie Federală. Transilvanie Europeană! Autonomie!”, acesta fiind îndepărtat de autorităţi după câteva ore, pe motiv că ar contraveni Constituţiei. Pe bannerul amplasat de PPMT la intrarea în Cluj-Napoca scria “Românie Federală. Transilvanie Europeană! Autonomie!”.

“Am amplasat, miercuri, un banner cu un mesaj electoral al PPMT pe un panou publicitar închiriat de noi pe raza comunei Floreşti, la intrarea în Cluj-Napoca, în jurul orei 15.00. Mesajul este cel din programul nostru electoral. Nu cred că prin acest mesaj încălcăm vreo prevedere legală. E vorba doar de sloganul nostru electoral în care vorbim despre o Românie federală, despre o Transilvanie europeană şi despre autonomie”, a declarat, miercuri, preşedintele PPMT Cluj, Szasz Peter.

Bannerul a fost îndepărtat în cursul serii de pe panou de către reprezentaţii Primăriei Floreşti şi ai Poliţiei.

Primarul comunei Floreşti, Horia Şulea, a declarat, miercuri seară, că, în opinia sa, mesajul electoral al PPMT este unul “antistatal şi anticonstituţional”.

“Am dispus îndepărtarea mesajului electoral al PPMT, care m-a deranjat, pentru că eu consider că este unul antistatal şi anticonstituţional. Înţeleg campania electorală, dar nu pot înţelege un astfel de mesaj care contravine Constituţiei. Din câte ştiu, România este un stat naţional, unitar. Bannerul cu mesajul respectiv a fost dat jos de comun acord cu Poliţia şi va fi depozitat în Primărie, sub pază”, a spus Şulea.

“ROMANIA FEDERALA”: Banner PPMT, inlaturat de autoritati la Cluj0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !