Practica medicala in Germania

De Vasile Filip
Practica medicala in Germania
Studenţi medicinişti din cadrul UVVG, în practică la Spitalul St. Vinzenz din Hanau

ARAD. Un grup de şase studenţi din cadrul Facultăţii de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, au efectuat şi în acest an, la invitaţia conf. univ. dr. Harry Grossmann, director al Institutului de Psihoterapie şi Hipnoză Clinică, din Hanau, un stagiu de practică la Spitalul St. Vinzenz din Hanau (Germania).

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad are o strânsă colaborare cu Spitalul St. Vinzenz din Hanau, care a fost demarată în anul 2005 de prof. univ. dr. Harry Grossmann, directorul Institutului de Psihoterapie şi Hipnoză Clinică, din Hanau.

Conf. univ. dr. Harry Grossman, cadru didactic titular la Facultatea de Psihologie şi profesor asociat în cadrul Facultății de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară a UVVG, a subliniat că „toți studenții și-au arătat interesul și dorința de a învăța și acumula experiență. Au dovedit o pregătire excelentă în domeniul medical având o atitudine serioasă și profesională față de colegi și bolnavi. Studenții au efectuat practică în instituții de specialitate și spitale, precum Institutul de Psihoterapie și Hipnoză Clinică din Hanau – director prof. dr. Harry Grossmann și în Spitalul St. Vinzenz din Hanau la secția de chirurgie – director dr. J. Vogt; secția de urgență – director dr. Greenberg și la secția de medicină internă și ginecologie a Spitalului St. Vinzenz din Hanau”.

Studenții mediciniști au vizitat și o clinică de stomatologie și au participat la îngrijirea bolnavilor din cadrul unui Centru pentru bătrâni și bolnavi Alzheimer – director Manfreed Maas și Anna Maas și au făcut practică la cabinetul individual de Medicină Generală și Medicina Mediului, din Hanau – director, Prof. Dr. Harry Grossmann.

Studenta Andreea Popescu, din cadrul Facultăţii de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară a UVVG, a subliniat că „activităţile medicale au fost dintre cele mai diverse. Pe lângă participarea zilnică la cele două rapoarte de gardă și însoţirea vizitelor medicilor în saloanele de pacienţi, am fost primiţi inclusiv în blocul operator, unde am asistat la diverse operaţii chirurgicale”.

Studentele Elena Ghimpu, Olga Bambuleac, Horga Larisa şi Laura Ziman au mulțumit, în numele delegației studențești, conducerii UVVG și d-lui conf. univ. dr. Harry Grossmann, pentru oportunitatea unică de a-și îmbogăți cunoștințele teoretice și practice din domeniul medical. „Întregul colectiv al spitalului, printre care – dr. Vogt Hans-Jurgen, dr. Ditzen Wolfgang, dr. Calciu Anca, dr. Bollman Jorg, dr. Greenberg, dar și medicii rezidenți – o bună parte sunt români, absolvenți ai Universității de Vest „Vasile Goldiș” – ALUMNI, au făcut din această experiență una dintre cele mai importante activități avute până acum ca și viitori medici. Este o dovadă clară a faptului că medicina arădeană este respectată și are căutare chiar într-un sistem medical performant cum este cel nemțesc”, a subliniat Sebastian Popescu, președintele Asociației Studenților Mediciniști Arădeni din cadrul UVVG.

Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” Arad, a precizat: „Colaborarea cu dl. conf. univ. dr. Harry Grossman, cadru didactic titular la Facultatea de Psihologie şi profesor asociat în cadrul Facultății de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară a Universităţii noastre, durează de șapte ani. Domnia sa a avut iniţiativa unui schimb de practică la instituții și spitale din Hanau – Institutul de Psihoterapie și Hipnoză Clinică și Spitalul St. Vinzenz din Hanau, unde studenţii medicinişti cu merite deosebite, care sunt selectaţi de către decanul de an, să efectueze practică, timp de două săptămâni, cheltuielile fiind suportate integral de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” şi Institutul de Psihoterapie şi Hipnoză, Clinică din Hanau condus de dr. Harry Grossman. În semn de înaltă apreciere, la deschiderea anului universitar 2013-2014, i-a fost acordat d-lui conf. univ. dr. Harry Grossman, cu care dorim să continuăm colaborarea și pe viitor, premiul pentru „Cel mai ataşat cadru didactic al Universității de Vest „Vasile Goldiș”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !