Prea „bogaţi” pentru ajutorul de încălzire a locuinţei

De Diana Dutu
5Comentarii
Prea „bogaţi” pentru ajutorul de încălzire a locuinţei
Numărul arădenilor care au depus cereri pentru obţinerea ajutorului pentru încălzirea locuinţei a scăzut cu 75% în cinci ani.

Arădenii nu se mai înghesuie să obţină ajutoare pentru încălzirea locuinţei.Dacă în noiembrie 2016 s-au depus cu 14% mai puţine cereri pentru obţinerea ajutorului decât în anul precedent, anul acesta scăderea este şi mai accentuată: au fost depuse cu 26% mai puţine cereri, faţă de perioada similară a anului trecut. În cifre exacte, vorbim de 2.708 cereri preluate de Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) Arad. Asta în timp ce în noiembrie 2016 au fost preluate 3.671 de cereri, în 2013 – 7.553 de cereri, iar în 2012 – nu mai puţin de 10.751 de cereri! Numărul solicitanţilor a scăzut de la un an la altul, principala cauză a acestei tendinţe fiind baremele neschimbate: maxim 615 lei net/ lunar/ persoană la încălzirea locuinţei cu gaze naturale, energie electrică şi lemne, respectiv 1.300 lei/persoană la încălzirea locuinţei cu energie termică. În primul an când s-au aplicat aceste bareme, 14.000 de arădeni au solicitat ajutor pentru încălzirea locuinţei. De atunci, salariile au crescut în câteva rânduri, aşa că tot mai puţini oameni au reuşit să se încadreze în plafoanele impuse de lege. Iar în unele cazuri, în special acolo unde încălzirea locuinţei se face cu gaze naturale, arădenii au renunţat să-şi mai depună dosarele pentru cei 10-12 lei pe care i-ar fi primit…

Anul acesta, Direcţia de Asistenţă Socială a preluat doar 271 de dosare pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale, 510 pentru încălzirea cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri, 8 pentru încălzirea locuinţei cu energie electrică şi 1.919 pentru încălzirea locuinţei cu energie termică.

Arădenii care vor să obţină bani de căldură pentru cât a mai rămas din acest sezon rece (decembrie 2017-martie 2018), îşi pot depune în continuare dosarele la centrul situat pe Calea Radnei, bloc.108.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor