USR Arad: „Prefectul PSD justifică ignorarea legii”

De Simion Todoca
Reactualizat la:
4Comentarii
USR Arad: „Prefectul PSD justifică ignorarea legii”
© Cătălin Mihalache
Reprezentanţii USR Arad acuză Prefectura că „ girează încălcarea de către administrația Falcă a obligațiilor privitoare la transparența în procesul decizional, dovedind o înclinație similară pentru modul discreționar și autoritar de administrare”.

„Amintim cetățenilor că USR Arad a derulat o campanie împotriva majorării cu 25% a impozitelor de către administrația locală, campanie care a condus la revenirea taxelor la valorile de anul trecut. În cadrul acestui demers, hotărârea prin care au fost majorate taxele în luna decembrie 2017, a fost atacată prin depunerea unei plângeri prealabile, care reclama nerespectarea termenului prevăzut de legea transparenței. O copie a documentului a fost depusă, pentru informare, la Instituția Prefectului.

Deși majorarea de taxe fusese abrogată încă din luna ianuarie, la o lună după ce sesizarea a rămas fără obiect, prefectura Arad a ținut să aducă o justificare atât pentru încălcarea transparenței decizionale de către CLM Arad, cât și pentru lipsa de motivare a demersului de creștere a taxelor”, susţin USR-iştii.

Cătălin Mihalache, avocat – USR Arad: „Instituția Prefectului ne-a explicat cum administrația Falcă nu era obligată să respecte termenul prevăzut de legea transparenței, invocând caracterul de „urgență”, la care nici măcar inițiatorul proiectului nu a făcut referire. La niciun moment, fie la inițiere, fie atunci când a fost reclamată nerespectarea celor 30 de zile de transparență, CLM Arad sau primarul nu au apelat la această justificare. Deși a fost în poziția de a fi doar informată cu privire la atacarea unui act al CLM Arad, Prefectura s-a erijat în apărător al administrației locale, susținând politica netransparentă de luare a deciziilor, în loc să urmărească interesul cetățenilor. Acesta este un exemplu clar al modului în care instituțiile statului preferă să găsească o cale de a respinge cererile adresate de cetățeni, în loc să facă eforturi pentru a le proteja interesul”.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor