Preferă bărbaţii cu vocea groasă

Reactualizat la:
1Comentariu
Preferă bărbaţii cu vocea groasă
Femeile se lasă mai uşor cucerite de bărbaţii cu voce profundă ca Barry White sau George Clooney, decât de cei cu voce piţigăiată ca a cântăreţului James Blunt.

Cercetătorii care studiază legile complexe ale atracţiei sunt interesaţi de factorii subtili care determină ca o persoană să fie considerată atractivă şi cercetează dacă aceşti factori sunt semnale asupra calităţii genelor persoanei respective.

O echipă de oameni de ştiinţă condusă de doctorul David Feinberg de la Universitatea St. Andrews a descoperit că femeile preferă bărbaţii cu voce groasă, mai ales în perioada când acestea sunt cele mai fertile.

Studiul, publicat în revista Hormones and Behaviour, sugerează că femeile fertile preferă bărbaţii cu voci profunde pentru că se crede că denotă sănătate durabilă şi succes reproductiv mai mare, făcând din aceşti bărbaţi candidaţi perfecţi pentru a furniza gene puternice pentru copii.

Descoperirea confirmă rezultatele unui studiu anterior, pe aceeaşi temă, realizat de o echipă de la Universitatea Northumbria, care stabilea o legătură între vocile groase şi nivelul mare de testosteron. De asemenea, raportul vine în completarea altei cercetări care demonstrase că femeile sunt atrase de bărbaţi cu trăsături mai masculine, mai ales în perioada fertilă.

Totuşi, doctorul Feinberg a semnalat că, atunci când nu sunt în perioada fertilă, femeile sunt mai atrase de bărbaţi cu voce mai feminină, ca cea a lui David Beckham, care este asociată cu bărbaţii grijulii, care ar fi mai dispuşi să se implice în relaţii de lungă durată.

Numai femeile considerate atractive şi frumoase nu şi-au schimbat preferinţele în funcţie de ciclul menstrual, o explicaţie posibilă fiind aceea că acestora le este mult mai uşor să stabilească relaţii stabile cu bărbaţii cu vocea profundă.
  


 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor