Pregătesc dansatori de nota 10

17Comentarii
Pregătesc dansatori de nota 10
Pregătesc dansatori de nota 10
ARAD – Din ce în ce mai mulţi tineri din oraşul nostru aleg dansul pentru graţie şi competitivitate.  Pregatesc dansatori de nota 10 (2)(14.02.2008) Mirela Costea, preşedinta ClubuluiVIDEO | Anastacia Gosalo VIDEO | Maya Kovacs VIDEO

Unul dintre cele mai îndrăzneţe proiecte de viitor ale clubului de dans „Ballroom Dance” este organizarea, în premieră, a unui concurs naţional de dans la Arad, la începutul anului 2009.

Acesta a fost unul dintre motivele pentru care, clubul, care este afiliat la Federaţia Română de Dans Sportiv, a reuşit să angajeze ca antrenoare, pe două dintre cele mai bune coregrafe din ţară.

Anastacia Gosalo, în vârstă de 35 ani, a fost adusă tocmai din Moldova, de o lună de zile. Aceasta a dansat timp de 13 ani într-una dintre cele mai bune formaţii de dans sportiv din lume, „Codreanca”, a urmat cursurile Institutului de Arte, din Chişinău, timp de cinci ani, unde a şi fost lector la catedra de coregrafie.

„Dansul este viaţa mea. Când văd sclipind ochii celor ce dansează, sunt mulţumită”, ne spune Anastacia.

Samba şi cha-cha, în top

Clubul „Ballroom Dance”, a reuşit să o „adopte”, cu mari sacrificii şi pe orădeanca Maya Kovacs, o campioană naţională, care până la cei 22 de ani ce-i are, a colindat, prin dans, toată Europa.

„Prin dans, traduc muzica în corp. Acest sport te disciplinează şi te creşte. Copiilor le place mult samba şi cha-cha”, a spus Maya.

La cursurile ce se desfăşoară la teatru, de mai bine de un an de zile de la înfiinţare, s-a creat şi un grup-performanţă de şapte perechi, cu vârste cuprinse între 7-14 ani.

La competiţiile derulate la Cluj şi Bucureşti în 2007, aceştia au obţinut locul II, iar la Campionatele naţionale de la Galaţi şi la Cupa României la dans sportiv de la Târgu Mureş, cel mai bun loc ocupat de micuţii sportivi arădeni a fost locul IV.

Am aflat care a fost motivaţia principală pentru care s-a înfiinţat un astfel de club într-un oraş unde nu a mai existat tradiţie: „Timp de un an şi jumătate mergeam de trei ori pe săptămână cu fetiţa mea la dans în Timişoara. M-am întrebat de ce să nu fie un astfel de club şi la noi.

Pentru anul ce vine, dorim să atragem suficiente fonduri pentru a putea organiza un concurs naţional, ce nu a mai existat în Arad până în prezent”, a spus Mirela Costea, preşedinta Clubului.

D.M.17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor