Pregătesc greva generală

3Comentarii
Pregătesc greva generală
Pregătesc greva generală
ARAD – Sindicaliştii din CFR vor decide încetarea lucrului dacă negocierile cu Guvernul eşuează.

Mişcarea de protest de vineri a CFR-iştilor nu s-a soldat cu încheierea unui acord între Ministerul Transporturilor şi sindicate.

În condiţiile în care angajaţii CFR nu au obţinut ceea ce şi-au dorit, şi anume creşterea salariului minim garantat de la 450 la 500 de lei, sindicaliştii se pregătesc de greva generală.

„Mâine (n.r. – astăzi) se întruneşte comitetul director la Federaţia Mişcare Comercial.

În funcţie de rezultatul întâlnirii pe care o vom avea cu ministrul, sunt şanse să se declare greva de avertisment”, a declarat Epure. Acesta mai susţine că, pentru a se intra în grevă generală mai trebuie făcuţi nişte paşi.

„Pentru a respecta legea, abia peste două săptămâni vom putea declanşa greva generală, deoarece trebuie respectate anumite proceduri”, spune Epure, preşedintele Sindicatului Liber MC Arad.

Condiţii mai bune

Pe de altă parte, reprezentanţii Uniunii Sindicatelor Mişcare Comercial din Arad vorbesc despre alte forme de protest.

„Susţinem demersurile pe care le fac cei din federaţia noastră pentru creşterea salariilor şi asigurarea unor condiţii mai bune de muncă. Aceste demersuri pot lua forma unor petiţii, a organizării de mitinguri, a declanşării conflictului colectiv de muncă şi înregistrării acestuia la Tribunal.

Din câte ştiu, în aceste zile se poartă negocieri cu ministerul”, a declarat Florin Matei, vicepreşedintele Uniunii Sindicatelor Mişcare Comercial.

L.S.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor