Pregătirea amestecurilor pentru răsaduri

Pregătirea amestecurilor pentru răsaduri
Pregătirea amestecurilor pentru răsaduri
ARAD – Substratul de cultură gata pregătit oferă fermierilor multiple avantaje.

O lucrare de sezon, care se desfăşoară în această perioadă, o reprezintă pregătirea materialelor pentru producerea răsadurilor.

Vremea amestecurilor de pământ pregătite în gospodăriile proprii pare să se apropie de sfârşit, tot mai mulţi producători folosesc substratul de cultură gata pregătit.

Avantajele  sunt multiple: se reduc riscurile de infestare cu agenţi patogeni, seminţe de buruieni şi dăunători, se scurtează durata de obţinere a răsadurilor cu 10-15 zile, scade volumul  şi greutatea materialelor  manipulate etc.

Printre cele mai comune formulări existente pe piaţă, cu recomandare pentru producerea răsadurilor de legume amintesc :KTS 3 FINE, KTS 3 STANDARD, KTS 3 STANDARD + PERLITE.

KTS 3 FINE se utilizează doar pentru răsadurile care urmează a fi repicate, acest tip de substrat asigură dezvoltarea rădăcinilor cotiledonale, are pH  6 şi conţine 1g/l fertilizanţi.

KTS 3 STANDARD este destinat pentru umplerea ghivecelor în care urmează să semănăm direct sau să repicăm. Conţine  1g/l fertilizanţi şi are pH 6.

KTS 3 STANDARD+PERLITE are o destinaţie mai specială care vizează culturile de legume pe substrat (la găleţi sau saci).

Pentru toţi producătorii care au trecut sau urmează să treacă la acest sistem de producere a răsadurilor este important de reţinut faptul că, udatul răsadurilor pe substrat este diferit de cel practicat în sistemul clasic.

Datorită faptului că aceste substraturi conţin mai multe tipuri de turbă, capacitatea de înmagazinare a apei este extrem de mare. Aşadar, este greşit să facem după semănat sau repicat o udare de aprovizionare, fiind mai indicat să udăm permanent cu cantităţi moderate.

ing. dr. Petru Vărădie0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !