Pregatirea SARBATORII NASTERII DOMNULUI LA ARAD-CENTRU

ARAD – Sambata, 18 decembrie, la biserica greco-catolica “Nasterea Sf.Fecioare Maria” din centrul Aradului a inceput o saptamana de pregatire spirituala intensa pentru Sarbatoarea Nasterii Domnului.

La ora 16.00 ( dupa Sf.Rozar si Litania Lauretana) s-a celebrat Sf.Liturghie de catre Pr.drd.Coriolan C. Muresan (Vicar Judecatoresc al Eparhiei de Lugoj si Asistent spiritual national AGRU), concelebrand Pr.dr.Mihai Tegzes (de la Catedrala “Sf.Nicolae din Oradea), Pr.Protopop on. Coriolan Muresan (Consilier eparhial si Paroh Arad-Centru) si Pr.Romeo Bodea (Paroh Arad-Micalaca).

La inceputul Celebrarii euharistice a fost dezvelita ieslea din lacasul de cult al Parohiei Arad-Centru care anul acesta a fost pregatita de un grup de tineri si familii tinere din comunitate, un rol deosebit avandu-l domnul Ioan Anton Suto Sebesi (care a primit Sacramentele initierii crestine abia de o luna).Multe familii din parohiile Arad-Centru si Arad-Micalaca ( a carei biserica parohiala “Sf.Anton de Padova” este intr-o faza avansata de constructie) au adus si ieslele pregatite pentru casele lor pentru a fi sfintite alaturi de ieslea mare din biserica.In meditatia sa Vicarul Judecatoresc a reliefat semnificatia ieslei ca si simbol al Sarbatorii Nasterii Domnului, nevoia pregatirii spirituale in perioada Postului precum si intelegerea semnificatiei autentice a acestei mari Solemnitati.La finalul Sf.Liturghii cei patru preoti au sfintit ieslea mare din biserica si ieslele aduse de familii precum si noua icoana a Sf.Padre Pio da Pietralcina donate lacasului de cult din centru Aradului de catre familia Rab.

Pr.dr.Mihai Tegzes a prezentat ultimele doua carti pe care dansul le-a scris sau tradus:”Iubirea risca si castiga”( carte de meditatii care rezuma predicile pe care Parintele Mihai le trimite familiilor care participa sau au participat la catehezele dansului) si “Multumesc pentru ca existi” (carte tradusa de Parintele Mihai si dedicate problemelor familiei).Multi credinciosi au dorit sa cumpere aceste doua carti si sa primeasca o dedicatie de la Parintele Mihai.

A fost o seara speciala, plina de har care a introdus ultima saptamana pregatitoare Sarbatorii Nasterii Domnului.Preotii au fost sprijiniti in organizarea acestei seri spiritual-culturale de catre responsabilii AGRU,ASTRU si ai “Reuniunii mariane” de la Arad-Centru.

Duminica, 19 decembrie ,dupa Sf.Rozar, Litania Lauretana si Sf.Liturghie biserica Greco-catolica din central Aradului a gazduit un concert de colinzi in trei limbi (romana, engleza si germane) prezentat de copiii gradinitei “Gulliver”.Vocile de ingerasi ale copiilor i-au bucurat pe cei prezenti, aplauzele numeroasa fiind dovada.La final fiecare copulas a primit mici daruri din partea comunitatii greco-catolice aradene.

Greco-catolicii din orasul de pe Mures se pregatesc in primul rand spiritual de Sarbatoarea Nasterii Domnului, toate familiile fiind asteptate in seara zilei de 24 Decembrie la biserica “Nasterea Sf’Fecioare Maria” de pe strada Vincentiu Babes la Procesiunea cu Pruncul Isus de la ora 18.00, urmata de Vecernia si Sf.Liturghie a Sf. Vasile cel Mare si sceneta grupului de copii pregatiti de doamnele de la AGRU.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !