Pregătiţi de lupta cu gripa

De Diana Dutu
2Comentarii
Pregătiţi de lupta cu gripa
Medicii arădeni au primit de la Ministerul Sănătăţii 13.900 de doze de vaccin antigripal.

13.900 de doze de vaccin antigripal, din cele 17.300 solicitate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), au ajuns deja la Arad. „Am primit şi distribuit dozele de vaccin antigripal trivalent în patru tranșe. „Prima tranşăa venit pe 17 septembrie şi ne-a adus 900 de doze care au fost distribuite unităţilor sanitare cu paturi. Tot 900 de doze am primit şi în tranşa a doua, pe 5 octombrie; vaccinul a fost, de asemenea, distribuit unităţilor sanitare cu paturi. Tranșa a treia, din 16 octombrie, ne-a adus 5.500 de doze, pe care le-am distribuit unităților sanitare și medicilor de familie. În tranșa a patra, din 23 octombrie, am primit 6.600 doze de vaccin antigripal, care au fost distribuite medicilor de familie” – spune jr. Constantin Cătană, director al DSP Arad.

Aparent banală, gripa este una dintre cele mai frecvente afecțiuni virale în sezonul rece, care poate fi însoțită de numeroase complicații. De aceea este prudent să se efectueze profilaxia prin vaccinare la persoanele cu risc crescut. Şi anume: vârstnici de peste 65 de ani, copii peste 6 luni, bolnavi cronici (boli pulmonare sau cardiovasculare cronice, metabolice), gravide cu risc crescut de a contacta infecția si cele în trimestrul II şi III de sarcină (nu în primul trimestru de sarcină), personalul medical sau care lucreaza în colectivitați de copii sau instituții de îngrijire (creşe, gradinițe, şcoli, aziluri de batrâni, spitale, policlinici etc.).

„Vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă. Recomandăm tuturor celor care sunt în categoriile cu risc crescut de îmbolnavire să solicite vaccinul gratuit. Campania de vaccinare a Ministerului Sănătății se deruleaza prin cabinetele medicilor de familie și unitățile sanitare cu paturi. Vaccinul corespunde tuturor recomandărilor biologice ale OMS, precum și cerințelor Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale. Conform recomandărilor OMS, Campania de vaccinare trebuie să înceapă la finalul lunii octombrie – începutul lunii noiembrie” – subliniază directorul DSP Arad.

În sezonul de iarnă 2017-2018, în judeţul Arad au fost confirmate 76 de cazuri de gripă, cu 7 decese, ceea ce denotă gravitatea acestei afecțiuni.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor