Premieră: DSP este condusă de un jurist

16Comentarii
Premieră: DSP este condusă de un jurist
ARAD – Pentru prima dată în istoria sa, Direcţia de Sănătate Publică Arad nu are în frunte un medic. Juristul Constantin Cătană i-a luat locul dr. Ionel Drăgănescu.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad pare a fi un izvor nesecat de surprize, dacă ne referim la conducerea instituţiei. Acum, când liniştea părea a se fi instalat în unitate, când lumea se aştepta mai puţin, vestea că dr. Ionel Drăgănescu nu mai este directorul DSP i-a şocat pe mulţi. Mai ales că, luna trecută, dr. Drăgănescu fusese confirmat pe funcţie de Ministerul Sănătăţii, pentru următoarele şase luni. Cu toate acestea, fostul director spune că „m-am aşteptat să fiu eliberat din funcţie pentru că nu m-am prezentat la concursul pentru ocuparea acestui post, care a avut loc în luna octombrie. A fost opţiunea mea personală să nu mă prezint” – explică dr. Drăgănescu. În ceea ce priveşte recenta decizie a MS de a-l numi interimar pe următoarele şase luni, fostul director spune că aceasta e o procedură standard care se aplică pentru a se asigura continuitatea la conducerea instituţiei, pentru ca postul de director să nu rămână neocupat.

Noul director

Ministerul Sănătăţii a emis, vineri, o nouă decizie privind conducerea DSP Arad, delegându-l pe juristul Constantin Cătană să preia atribuţiile şi responsabilităţile directorului executiv, până la ocuparea temporară sau definitivă a postului prin concurs.

Noul director Constantin Cătană este un om „din sistem”, fiind unul dintre cei mai vechi angajaţi ai DSP Arad. Are 42 de ani şi activează în cadrul Direcţiei de 23 de ani, ultima funcţie deţinută fiind cea de consilier în cadrul Compartimentului avize/autorizări al DSP. În perioada următoare, el va face atât munca de consilier, cât şi pe cea de director, dar pe un singur salariu – cel corespunzător funcţiei executive. Şi, ca să ne facem o idee, venitul său net s-a ridicat, în luna octombrie 2010, la „fabuloasa” sumă de 1.136 lei!

Banii nu sunt, aşadar, o provocare pentru jr. Constantin Cătană. De ce a accepat, atunci, să fie director? „Sincer, vreau să fac mai mult decât făceam înainte şi sunt convins că pot să fac mai mult. Nu sunt cel mai bun, dar sunt convins că sunt mai bun decât alţii” – ne-a declarat proaspătul director al DSP Arad. El crede că sistemul sanitar este bolnav, iar pentru tratarea acestei boli nu e neapărat nevoie de mai mulţi medici, ci de legi şi de finanţări. „Managementul sanitar nu este pur medical, ci presupune în mod obligatoriu implicarea juridicului şi a economicului” – este de părere Constantin Cătană.

El ţine să mai precizeze că nu este şi nu a fost membru al vreunui partid politic. Dar este susţinut pe această funcţie de partidele care formează coaliţia de guvernare. Constantin Cătană va face echipă la conducerea DSP cu dr. Dana Negru (director adjunct sănătate publică) şi ec. Penzes Iuliu (director adjunct economic).

MOTIVUL SCHIMBĂRII

Gurile rele spun că dr. Ionel Drăgănescu a fost înlăturat de la conducerea DSP datorită lipsei de implicare în scandalul de la spălătoria Spitalului Municipal. La mijlocul lunii octombrie s-a descoperit că aici erau spălate, pe lângă hainele din spital, şi halatele angajaţilor de la abatoarele Smithfield, cu riscul declanşării unei grave epidemii.

D.D.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor