Premii de la București pentru Arad

Reactualizat la:
Premii de la București pentru Arad
Liceul Special „Sfânta Maria” Arad, la Concursul Național pentru elevi cu deficiențe de vedere.

În fiecare an se organizează Concursul Național pentru elevi cu deficiențe de vedere sub egida Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice. Anul acesta, din cadrul celor 7 școli participante a fost rândul Liceului Tehnologic Special „Regina Elisabeta” și a Școlii Gimnaziale Speciale pentru deficienți de vedere București să fie, recent, gazdele Concursului.bucuresti 3

Alături de cadrele didactice și elevii claselor a VIII-a și a XII-a din Timișoara (Liceul Teoretic Special „Iris”), Cluj-Napoca (Liceul Special pentru deficienți de vedere), Târgu-Frumos (Liceul Special „Moldova”), Buzău (Liceul Special pentru deficienți de vedere), Aradul a fost reprezentat de Liceul Special „Sfânta Maria”. Grupul a fost însoțit de doamna director prof. Cirin Florentina, membră a Comisiei Centrale, de profesorii evaluatori Grapini Alina-Lucia, Baba Anca-Carina, Petcoviciu Oana și de profesorii însoțitori Frățilă Constantin Adrian și Blagoi Carolin Claudia.

Două premii şi o menţiune

Elevii au concurat la probele teoretice de limba și literatura română, engleză, matematică, istorie și la probele practice de TIC (Tehnologia Informației și a Comunicațiilor)și citire rapidă Braille, probă organizată de Asociația Nevăzătorilor din România. Şcoala arădeană se mândrește cu cei doi elevi de clasa a VIII-a care au obținut premii: elevul Boroș Adrian Ioan, premiul I la TIC (prof. Oana Petcoviciu) și premiul III la matematică (prof. Stelian Mădărăsan) iar eleva Covaci Marișca Manuela obținând Mențiune la limba și literatura română (prof. Anca Carina Baba).bucuresti Manuelabucuresti borosbucuresti

O vizită de neuitat

După concurs, gazdele din București au organizat o vizită de neuitat la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” unde elevii cu deficiențe de vedere au citit în Braille descrierile dioramelor și au ascultat sunetele animalelor expuse.

Carolin Claudia Blagoi

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !