Premiile Ars Fotografica Arad 2017 au mers în 13 țări

De Eugen Rogojan
Premiile Ars Fotografica Arad 2017 au mers în 13 țări
Fotografiile înscrise în Salonul Internațional de Fotografie „Ars Fotografica” Arad, ediția a XVII-a, au fost jurizate vineri, 7 octombrie.

Din juriu au făcut parte Geza Lennert (Novi Sad, Serbia), Rusu Adela Lia (Oradea) și Dan N. Buruleanu (Timișoara), aceștia jurizând cele 982 de fotografii cu care s-au înscris cei 132 de fotografi. Participanții sunt din România, Ungaria, Serbia, Irlanda, India, Israel, Brazilia, Germania, Suedia, Republica Moldova, Franța, Cipru, Italia, Danemarca, Rusia, Olanda, Indnezia, Bahrain și Oman. Lucrările au fost împărțite în două categorii – Liber color și Liber monocrom –, 501 dintre fotografii fiind înscrise la prima secțiune, iar celelalte 481 la a doua secțiune.

Premiantul „Color”, din Slovenia

La secțiunea „Liber – Color”, primele trei premii ale Federației Internaționale de Artă Fotografică au fost obținute de către Ivo Borko, din Slovenia (Premiul III și Medalia de Bronz FIAP), Plaino Marian, din București (Premiul II și Medalia de Argint FIAP) și Manfred Kluger, din Germania (Premiul I și Medialia de Aur FIAP). Au fost acordate la această secțiune și șase mențiuni, unor fotografi din Israel, Ungaria și România (Arad, Craiova, Deva, Vladimirescu).

La aceeași secțiune, premiile Asociației Artiștilor Fotografi din România au fost acordate lui Hengki Lee, din Indonezia (Premiul III și Medialia de Bronz AAFR), Catherinei Bushe, din Irlanda (Premiul II și Medialia de Argint AAFR) și lui Saeed Sabet Ghadam Moghadam, din Iran (Premiul I și Medalia de Aur AAFR). Au fost acordate și trei mențiuni AAFR, unor fotografi din Iran, Danemarca și Ungaria.

Monocrom, în 9 țări

În ceea ce privește secțiunea „Liber – Monocrom”, primele trei premii FIAP au fost obținute de către Nils Erik Jerlemar, din Suedia (Premiul III și Medalia de Bronz FIAP), Djordje Vukicevic, din Serbia (Premiul II și Medalia de Argint FIAP) și Hengki Lee, din Indonezia (Premiul I și Medialia de Aur FIAP). FIAP a mai oferit și șase mențiuni pentru această secțiune, unor fotografi din Slovenia, Ungaria, Iran, Olanda și România (Oradea).

Premiile Asociației Artiștilor Fotografi din România pentru secțiunea „Liber-Monocrom” au fost oferite lui Bolvari Csilla, din Ungaria (Premiul III și Medialia de Bronz AAFR), lui Balla Arpad Zoltan, din Odorheiu Secuiesc (Premiul II și Medialia de Argint AAFR) și lui Roberto Soares Gomes, din Brazilia (Premiul I și Medalia de Aur AAFR). Cele trei mențiuni AAFR au fost obținute de către un fotograf maghiar și doi fotografi români, din Deva și Timișoara.

Sute de fotografii

Jurizarea s-a făcut fără ca membrii juriului să cunoască titlul lucrării pe care o jurizează, ori numele autorului. Au fost prezentate 14 cluburi foto din România și 18 din străinătate, fiind acceptate peste 300 de fotografii în expoziție. Vernisajul, oferirea catalogului și decernarea premiilor Salonului Internațional de Fotografie „Ars Fotografica” Ediția a XVII-a, Arad 2017, va avea loc în data de 9 noiembrie, de la ora 18, în spațiul expozițional din Atrium Mall Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !