Președintele CJA atenționează: fără buget se creează blocaje!

De Andreea Pintea
Președintele CJA atenționează: fără buget se creează blocaje!
Iustin Cionca: „Bugetul național să reflecte bunăstarea de care vorbește Guvernul”.

ARAD. Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, avertizează că lipsa bugetului național, datorată întârzierii Guvernului, va crea blocaje și mai mari în funcționarea instituțiilor și administrațiilor locale. Săptămâna trecută, Iustin Cionca a adresat o solicitare publică parlamentarilor arădeni, „de a readuce la Arad zecile de milioane de euro confiscate de Guvern județului nostru, prin bugetul anului 2018”.

Președintele Consiliului Județean Arad susține că „bugetul național pe anul 2019 trebuie să reflecte acea bunăstare cu care Guvernul se laudă permanent”. Ca atare, Cionca susține că „singurul buget acceptabil este unul care este construit pe următoarele principii: suplimentarea fondurilor destinate dezvoltării locale; încurajarea investițiilor în infrastructură la nivel regional, național și local; stimularea principiului subsidiarității, prin alocarea sumelor necesare finanțării corespunzătoare a activităților descentralizate; stimularea investitorilor din sectorul privat în vederea dezvoltării afacerilor în sectoarele inovative și asigurarea stabilității investițiilor în curs; finanțarea urgentă și consistentă a învățământului dual pentru pregătirea necesarului de forță de muncă în industria românească; alocarea corectă pentru serviciile sociale, chiar de la începutul anului, pentru a nu crea incertitudini în sistemul social în ceea ce privește salarizarea personalului, asigurarea investițiilor și a standardelor de cost, deci crearea condițiilor corespunzătoare pentru asigurarea serviciilor sociale către persoanele defavorizate”.

Pe de altă parte, Cionca susține și că „doar elaborarea și implementarea unui buget corect, axat pe nevoile reale ale românilor poate opri hemoragia de tineri și specialiști care a transformat România, în ultimii ani, într-unul dintre statele care alimentează în cea mai mare măsură emigrația internațională. Dacă vrem ca românii să rămână acasă, Guvernul trebuie să le dea speranța că lucrurile merg înspre bine. Să creeze condiții prin politici bune și să susțină și administrațiile locale să se dezvolte. Nu eliberarea pușcăriașilor, nu amnistierea și grațierea corupților, ci dezvoltarea economică a României trebuie să fie principala preocupare a celor care conduc țara”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !