Președinți noi la Secțiile Penală și a II-a Civilă din cadrul Tribunalului Arad

De Ioana Costas
1Comentariu
Președinți noi la Secțiile Penală și a II-a Civilă din cadrul Tribunalului Arad
Secția Penală și Secția a II-a Civilă au alți președinți. Este vorba despre judecătorii Petru Popescu și Cristian Desideriu Debreni.

Pensionările din ultima perioadă a câtorva dintre judecătorii Tribunalului Arad au adus un val de președinți noi. Chiar dacă este delegat doar pentru o perioadă de 6 luni pe acest post, Petru Popescu este noul președinte al Secției Penale, funcția fiind ocupată până la sfârșitul lunii iunie de judecătorul Mariana Cioară, eliberată din funcție prin pensionare, la cererea sa. Delegarea noului președinte al Secției Penale a fost făcută de Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, precizându-se în document că: „delegarea în funcţia de preşedinte al Secţiei penale a Tribunalului Arad a domnului judecător Petru Popescu, începând cu data publicării în Monitorul Oficial al României a decretului de eliberare din funcţie, prin pensionare, a titularului postului, până la ocuparea funcţiei prin numire, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni”.

3 ani la Secția a II-a Civilă

În ceea ce privește Secția a II-a Civilă, Secția pentru Judecători a CSM a hotărât – în 14 iunie – numirea judecătorului Cristian Desideriu Debreni, pe o perioadă de 3 ani, începând cu data de 15 iunie, în funcția de președinte al secției. Funcția a devenit vacantă la data de 1 ianuarie 2018. Propunerea pentru preluarea „șefiei” Secției a II-a Civilă de către magistratul Cristian Desideriu Debreni a venit de la președintele Tribunalului Arad, fiind susținută de președintele Curții de Apel Timișoara, având acordul scris al magistratului propus pentru numirea în funcție de președinte a secției și avizul favorabil al Colegiului de conducere al instanței. Propunerea este susținută și de proiectul privind exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere, de curriculum-vitae al candidatului, precum și de declarațiile prevăzute de art. 48 alin. (11) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, necesare pentru numirea în funcția de conducere.

„Din evidențele direcției de resort, Secția pentru judecători reține că domnul judecător îndeplinește condițiile prevăzute de art. 48 și 50 Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, nu a fost sancționat disciplinar în ultimii 3 ani, iar la ultima evaluare a obținut calificativul <<foarte bine>>. Dată fiind vârsta pe care domnul judecător Cristian Desideriu Debreni o avea anterior anului 1990, respectiv 14 ani, față de dispozițiile art. 2 lit. b) din OUG nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar la deconspirarea Securității, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 293/2008, nu s-a mai solicitat Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității să facă verificările specifice. Având în vedere că funcția de președinte al Secției a II-a Civile a Tribunalului Arad este vacantă, față de necesitatea asigurării conducerii administrativ judiciare a acestei secții, luând în considerare propunerea președintelui instanței, susținută de Colegiul de conducere al instanței și de președintele Curții de Apel Timișoara, dar și în urma analizei proiectului managerial atașat, Secția pentru judecători va dispune numirea domnului judecător Cristian Desideriu Debreni în funcția de conducere menționată”, se arată în hotărârea CSM.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor