Preţ nou la apă şi canalizare

4Comentarii
Preţ nou la apă şi canalizare
Preţ nou la apă şi canalizare
ARAD – Compania de Apă le cere consilierilor să aprobe scumpirea tarifelor la apă şi canalizare.

Consilierii judeţeni vor fi chemaţi, în această săptămână, să voteze o nouă majorare a preţurilor la apă potabilă şi la canalizare.

Scumpirea tarifelor la cele două servicii a fost cerută de Compania de Apă Arad, care îşi motivează solicitarea cu prevederile stipulate în acordul încheiat cu BERD şi în contractul de împrumut din 2001. Acolo se vorbeşte, printre altele, de oportunitatea ajustării preţurilor şi tarifelor practicate de companie, în condiţiile în care acestea „sunt preţuri pentru activităţi care beneficiază de credite BERD”.

Potrivit societăţii, aceasta este obligată să ajusteze preţurile şi tarifele cu inflaţia de cel puţin patru ori pe an, dar în nici un caz mai târziu de data de 1 ianuarie, 1 aprilie, 1 iulie şi 1 octombrie şi să le ridice ori de câte ori majorarea cumulată a indicelui de inflaţie faţă de majorarea anterioară a tarifului depăşeşte 5%.

În plus, ANRSC a majorat, din 15 aprilie, cu indicele preţurilor de consum, preţul la apa potabilă, apa industrială şi tarifele la canalizare.

Câteva excepţii

Ca atare, compania propune majorarea tarifelor la apă, pentru populaţie, de la 2,40 lei la 2,44 lei, iar pentru restul utilizatorilor de la 2,02 la 2,05. Exceptaţi de la această majorare sunt locuitorii din Lipova, Nădlac, Pecica, Sântana, Curtici şi Pâncota.

Pentru canalizare, epurare mecanică şi biologică tariful propus peste de 2,14, în condiţiile în care cel actual este de 1,62, în timp ce pentru canalizarea zonei industriale Vest din municipiu şi cea din Gurahonţ propunerea este de un leu, faţă de 0,76 din prezent.

A.B.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor