Pretexte si efecte cu bataie lunga

De Simion Todoca
Simion Todoca
Simion Todoca
Indiferent de cauzele atentatelor de la 11 septembrie, efectul major a fost că SUA au primit pe tavă ceea ce li se refuzase cu obstinaţie de către opinia publică mondială : statutul de jandarmi ai lumii. De atunci, americanii sunt îndreptăţiţi să caute şi să lichideze terorişti unde, când şi cum vor ei. Cu predilecţie, teroriştii se ascund acolo unde este petrol. Punct.

De la capăt : groaznicul masacru de la Paris este pus în seama acelei fatua pe care islamiştii trebuia să o ducă la îndeplinire, în numele lui Alah şi a profetului său, care a fost crunt batjocorit de către acei caricaturişti. Nu zic nu. Să vedem, însă, posibilele efecte… Mai întâi, evenimentul survine bilanţului luptei americanilor împotriva grupării teroriste Stat Islamic. Bilanţ care indică un număr de victime colaterale, adică civili nevinovaţi, faţă de care numărul teroriştilor ucişi sau capturaţi este infinitezimal. Nu contează, ideea este că lupta trebuie să continue, cu şi mai multă agresivitate, pentru că Stat Islamic sfidează ordinea mondială, libertatea şi drepturile democratice. Coincidenţă, cei doi atacatori, deşi sunt franco-algerieni, veneau- ghiciţi de unde ? Din Siria. Cu alte cuvinte, situaţia din Siria, o adevărată rampă de lansare pentru terorişti, trebuie tranşată urgent. Desigur, pentru apărarea democraţiei şi libertăţii.

Drept urmare, avioanele americane vor arunca peste sirieni, cu toptanul, mesageri ai democraţiei şi libertăţii, adică bombe. Care, nu-i aşa, sunt foarte scumpe, iar poporul sirian, eliberat de terorism, va achita nota de plată către marii producători de armament. Tot aceia care îşi vând produsele, cu suprapreţ, organizaţiilor teroriste de întreg mapamondul. Inclusiv grupării Statul Islamic.

Un alt efect, nu spun că are legătură cu cauza, va fi temperarea elanului celor care insistă ca Turcia să fie primită în UE. Acea Turcie al cărei premier spunea că femeile nu sunt oameni. Şi tot acelaşi premier avertiza, zilele trecute, că nimeni nu poate să-şi permită să critice islamul. Dar, mai ales, acea Turcie care face parte din NATO-ul american. Dacă ar intra în UE, americanii ar pierde cel mai important cap de pod de pe continent, lucru care ar fi departe de a fi OK.

Am putea merge mai departe cu efectele, cum ar fi slăbirea rezistenţei cetăţenilor din statele UE împotriva accesului serviciilor secrete la viaţa persoanei. Chestii colaterale…

„Orice eveniment istoric poate fi folosit ca pretext pentru a produce efecte fără nicio legătură cu cauza”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !