Preţul supravieţuirii

De Diana Dutu
Reactualizat la:
1Comentariu
Preţul supravieţuirii
© Marius e singur, nu are pe nimeni. Dar ne-ar putea avea pe noi
Singur pe lume, Marius se confruntă cu o nouă încercare. Are nevoie de 3.300 de euro pentru a merge mai departe.

A hoinărit prin viață după cum l-a purtat instinctul. Abandonat la naştere, crescut în casa de copii, şi-a căutat în permanenţă rostul în această lume nu prea primitoare. Şi-a cunoscut mama pe când avea 15 ani dar, în scurt timp, aceasta a murit. După ce a părăsit sistemul de protecţia copilului, a umblat haihui încercând să-şi găsească un acoperiş deasupra capului. Nu a fost deloc uşor! Dar poate nu i-ar fi fost chiar atât de greu dacă nu ar fi avut problemele de sănătate fizică şi psihică pe care încă le are…

Marius Stanciu are acum 41 de ani şi locuieşte în satul Coroi, comuna Craiva. S-a aciuat aici în urmă cu 17 ani, lucrând ca cioban. În schimbul muncii sale, a beneficiat de cazare şi masă din partea proprietarului oilor. Aşa a reuşit să supravieţuiască. Altfel nu ar fi avut cum să se descurce cu cei 400 de lei pe care îi primeşte pentru handicapul accentuat de care suferă; bani din care 150 de lei dă, lunar, pe medicamente.

Acum, însă, Marius se află în cumpănă. Până la 1 octombrie 2016 trebuie să părăsească locuinţa în care trăieşte. E o încercare grea pe care se străduieşte să o depăşească într-un fel sau altul, pentru a nu rămâne sub cerul liber. A căutat soluţii aşa cum a ştiut el şi a găsit o… oportunitate care l-ar putea scoate din încurcătură. Dar, pentru ca această oportunitate să se transforme în soluţie la problema lui, Marius are nevoie de ajutorul nostru.

O localnică din satul Coroi este dispusă să-i vândă lui Marius o casă cu două camere şi dependinţe. Am vorbit cu ea, pentru confirmare, ocazie cu care ne-a transmis şi preţul de vânzare: 15.000 de lei (150 de milioane de lei vechi; adică aproximativ 3.300 de euro). Pare un preţ bun pentru o casă. Cu atât mai mult cu cât această casă ar însemna TOTUL pentru Marius Stanciu. Dar e un preţ pe care bărbatul nu poate să-l plătească singur. De aceea are nevoie de ajutorul nostru.

5sigla AJUTAM

Dacă povestea de viaţă a lui Marius v-a mers la suflet, dacă aţi reuşit să simţiţi măcar un pic din tristeţea şi neliniştea lui, dacă vreţi şi puteţi să îl ajutaţi, nu ezitaţi să-i fiţi alături în aceste momente de cumpănă! Chiar dacă nu dispuneţi de o sumă mare de bani, donaţi oricât de puţin! Depunerile se pot face în următorul cont: RO81 RNCB 0475 0968 8743 0001, deschis la BCR pe numele Marius Stanciu. Să-l ajutăm să-şi cumpere un acoperiş deasupra capului!1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor