Preventie dentara la copii

De Vasile Filip
Preventie dentara la copii
O campanie, în organizarea UVVG, care a vizat peste 1000 de elevi din clasele 0 şi I.

ARAD. Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, în parteneriat, cu Rotary Club Arad, a organizat, recent, mai multe acțiuni de prevenție dentară în școlile din municipiul Arad.
Asist. univ. dr. Ioana Lile, din cadrul Facultăţii de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară a UVVG, disciplina de prevenție oro-denatară, din cadrul UVVG a precizat că, la implementarea proiectului au fost mobilizate grupe de studenți din toți anii universitari, coordonaţi de asistenți universitari și șefi de lucrări. „La final, le-am oferit copiilor o pastă de dinţi și o periuță, iar rezultatele, privind igiena orală a elevilor, au fost înregistrate online pe o platformă de centralizare. Programul va continua şi în acest an, în care vom urmări, de această dată, clasele I şi a II-a”.
Conf. univ. dr. Paul Freiman, directorul Departamentului de medicină dentară din cadrul UVVG, a subliniat că acţiuni de acest gen se vor extinde şi în judeţul Arad: „UVVG a fost beneficiara unei donaţii din partea Clubului Rotary Suedia, fiind vorba despre un cabinet stomatologic mobil, dotat cu aparatură de specialitate modernă. Acesta are toate autorizațiile necesare ,atât de la Direcția de Sănătate Publică, cât și de la Colegiul Medicilor Dentiști din Arad, iar începând cu cel de-al doilea semestru al anului universitar 2014-2015, vom porni caravana cu acțiuni de prevenție dentară în zonele defavorizate ale județului, unde nu există cabinete stomatologice”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !