„Prima Casă”, neînstrăinată cinci ani

„Prima Casă”, neînstrăinată cinci ani
ARAD - Normele privind construcţia de locuinţe prin programul „Prima Casă” 2 au fost recent publicate. Potrivit acestora, se instituie interdicţia de a înstrăina locuinţa şi terenul pe o perioadă de cinci ani.

De asemenea, asupra terenului pe care urmează să se construiască locuinţa, precum şi asupra locuinţei viitoare şi a celei construite de beneficiari se instituite un drept de ipotecă de rangul I în favoarea statului şi unul de rangul II în favoarea băncii, pe toată durata garanţiei.

„Prima Casă” este programul guvernamental care are ca obiectiv facilitarea accesului persoanelor fizice la achiziţia sau construirea unei locuinţe prin contractarea de credite garantate de stat. Pentru a beneficia de garanţia statului, persoanele interesate trebuie să facă dovada faptului că până la data solicitării creditului nu au deţinut în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul sau soţia nicio locuinţă, indiferent de modul în care a fost dobândită. Totodată, beneficiarii programului nu pot construi mai mult de o locuinţă prin creditul garantat de stat.

JA – G.K.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !