Prima confruntare

ARAD – Liderii sindicatelor din învăţământ au avut ieri prima confruntare cu ministrul educaţiei.

Discuţiile au pornit de la noile disponibilizări anunţate, dar s-a discutat şi asupra modificărilor preconizate a fi aduse Legii Educaţiei. Poziţia sindicaliştilor a fost clară „Pierdem toate drepturile pe care le-am câştigat după 1990. Practic este desfiinţat statutul personalului didactic.

Toate aceste măsuri nu au nicio legătură cu calitatea sau reforma în învăţământ. Deşi se psune că nimeni nu va pierde la bani, prin modificările aduse salariile profesorilor vor scădea. Ultima Ordonanţa de Urgenţă care prevede reducerea a 15.000 de posturi din învăţământ nu are nicio fundamentare şi vine să lovească în interesele celor care lucrează în învăţământ.” precizează liderul arădean al SDÎ, Dănuţ Ieneşescu.(foto) „Nu suntem împotriva reformei dar de-a lungul acestor ani cei mai afectaţi au fost bugetarii din învăţământ. Niciodată, înaintea luării unor decizii importante care afectează învăţământul nu am fost consultaţi ci am fost puşi în faţa faptului împlinit. Nu aşa se face reforma, să nu uităm că în acest an în Arad au mai fost reduse alte 600 posturi, aşa nu va creşte calitatea actului educativ” a mai completat liderul sindical.

M.A.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase