Prima ediţie a bursei locurilor de muncă pentru studenţii UAV

De Valentin Goran
Prima ediţie a bursei locurilor de muncă pentru studenţii UAV
© FOTO: Valentin Goran
Gabriela Szabo le-a dezvăluit studenților prezenți reţeta performanţei.

În prezenţa a peste 200 de studenţi, oficialităţi locale, oameni de afaceri, politicieni şi cadre didactice universitare şi preuniversitare, prima ediţie a bursei locurilor de muncă pentru studenţii Universităţii Aurel Vlaicu din Arad a fost un adevărat succes. Invitata de onoare a evenimentului a fost Gabriela Szabo, atleta română de talie mondială, actualmente retrasă din activitatea sportivă, care a fost desemnată în 1999 cea mai bună atletă a lumii și cea mai bună sportivă a Europei.

Motivație cu atitudine de învingător

De asemenea, în anul 2014 a fost numită ministru al Tineretului și Sportului, iar din 2013 deține și titlul onorific de Ambasador al Turismului Românesc alături de alte şapte personalități din viața culturală și sportivă românească. Scopul prezenţei Gabrielei Szabo la evenimentul organizat de Universitatea „Aurel Vlaicu” a fost acela de a-i motiva pe tinerii studenţi arădeni şi pentru a le insufla o atitudine de învingători. „România are nevoie de mintea voastră, companiile au nevoie de creativitatea pe care aţi dobândit-o pe băncile facultăţii“, a spus fosta mare campioană a lumii. Totodată, Gabriela Szabo a ţinut să precizeze faptul că „m-a emoţionat până la lacrimi primirea pe care am avut-o din partea conducerii UAV din Arad. Este o adevărată onoare şi simt o emoţie profundă să mă aflu în faţa studenţilor universităţii voastre“.

Personalitate a sportului mondial

Gazda evenimentului, prof.univ.dr. Ramona Lile, rectorul Universității Aurel Vlaicu din Arad, a declarat: „Este o onoare pentru noi să ne fie alături o mare personalitate a sportului mondial. Gabriela Szabo este un exemplu pentru mulți români, a demonstrat că doar prin muncă, efort și sacrificii poți să reușești în viață. Prin acest eveniment vrem să venim în sprijinul studenţilor şi absolvenţilor universităţii noastre. Este foarte important să îi aducem pe studenți aproape de agenții economici, să oferim cadrul necesar pentru a facilita această legătura. Mulțumesc tutoror agenților economici care au răspuns solicitării noastre, ei sunt partenerii noștri și ne bucurăm de fiecare dată când reușim să organizăm evenimente împreună“.

Oficialitățile arădene, alături de studenți

La festivitatea de deschidere a bursei locurilor de muncă, ce s-a desfăşurat la parterul Complexului M din Micălaca şi la care au expus cele mai mari companii din vestul ţării, au participat Dorel Căprar, deputat în Parlamentul României, Adrian Todor, de asemenea deputat, Claudia Boghicevici, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Florina Vasilescu, șefa Cancelariei Prefectului, Bogdan Boca, din partea Primăriei Arad, Ovidiu Toderici, directorul Centrului Județean de Resurse Educaționale, Marinel Henteş, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Marin Crişan, preşedintele Filialei Judeţene Arad a Confederaţiei Patronatul Român. Toți cei prezenţi au salutat ideea organizării unei astfel de burse, extrem de importante atât pentru marile companii cât mai ales pentru tinerii aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

30 de companii la bursă

Peste 30 de companii, cele mai mari din vestul țării, au fost prezente în mijlocul studenților. Fiecare firmă a avut un stand special amenajat în care a avut posibilitatea să expună cele mai interesante oferte de locuri de muncă pentru studenți și absolvenți. Gabriela Szabo a prezentat apoi, în cadrul bursei, oferta companiei Adecco, una dintre cele mai importante din România, cu peste 8.000 de angajaţi. Tinerii studenţi ai UAV s-au arătat foarte interesaţi de oportunităţile pe care le oferă Adecco, care colaborează cu peste 900 de companii din întreaga lume.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !