Prima ediţie a Zilei oraşului Pâncota

De Marcell Gorcea
30Comentarii
Prima ediţie a Zilei oraşului Pâncota
Invitați de onoare, folclor muzical-coregrafic, muzică pop, majorete twirling, dansuri moderne, competiții sportive, parc de distracții, artificii.

Interesul major al comunităților din Pâncota, Măderat și alte localități pentru prima ediție a sărbătorii orașului a adus la stadionul Clubului Sportiv „Șoimii”, sâmbătă, 08.07.2017, un public numeros, stadionul devenind plin după ora 20.00, când aerul fierbinte de iulie se mai răcorise. Cu toții erau dornici de a se distra și a se simți bine la sărbătoarea lor, fapt satisfăcut până după miezul nopții de programul artistic conceput pentru toate gusturile.

Amintim reprezentația folclorică relaxantă, cu doine, muzică de joc și de petrecere, prezentate de soliștii Ștefan Muntenaș, Zorica Savu, Vasile Conea, acompaniați de formația instrumentală condusă de saxofonistul Dudu Blagu Ienășescu. Voia bună a fost adusă pe scenă și de tinere talente de muzică populară, aflate în ascensiune artistică, precum Larisa Neag, Alin Neag, Mădălina Motorca, Petrică Neag.

Bună dispoziție a produs și Ansamblul de cântece și dansuri „Păstrătorii tradițiilor populare din Șicula”, Ansamblul Folcloric „Șimăndanii” din Șimand, Ansamblul Folcloric „Moștenitorii” din Sintea Mare, Ansamblul Folcloric „Junii Cetate Dezna”, Ansamblul Folcloric „Tradiții arădene”, demonstrând, în totalitate, că duc mai departe, prin talent și pasiune, jocurile populare românești cu întregul lor specific local.

Bine primite de public au fost și punctele artistice realizate de prezentatorul George Tănase, cu momente stand up, de Clubul Sportiv „Mistral” Arad, cu majorete și twirling, de trupa „Azur” Pâncota, de recitatoarele Roxana și Patricia Păcurariu.

Parcul de distracții, cu tentații pentru toate gusturile, cu atracții ca bancheta rotativă, în premieră la Pâncota, caruselul cu căluți, caruselul cu braț basculant etc. s-a bucurat de atenția participanților.

Starea de bună relaxare a fost dată și de firmele de alimentație publică, cu ofertă culinară bogată: pui la rotisor, carne de porc la rotisor, gulaș, cârnați, mici, grătare, virșli, porumb fiert, cozonac secuiesc etc., cu bere rece, pe săturate, și răcoritoare servite în corturi imense, amenajate de primărie.

La sărbătoare au participat invitați de onoare: Mihai Fifor, Ministrul Economiei, deputatzl Florin Tripa, Florentina Horgea, prefectul județului, fiecare încheind alocuțiunea cu urarea: „La mulți ani, Pâncota, la mulți ani, pâncotani!”, consilierii județeni Marius Sulinceanu, Ioan Gligor, Petru Moț, doamna Anca Stoenescu, inspector școlar general-adjunct al IȘJ Arad.

A fost înmânată „Diploma de recunoștință” prof. univ. dr. Ionel Funeriu și prof. Livia Borș, originari din Pâncota, personalități cu care orașul se mândrește. Au primit felicitări publice în scenă, precum și diplome pentru rezultate deosebite la învățătură următorii elevi ai Liceului Teoretic Pâncota: Casandra Iulia Sîrb, clasa a VIII-a, pentru absolvirea gimnaziului cu media zece, Simona Bianca Nicola, clasa a XII-a și Silvia Andreea Sălăjan, clasa a XII-a, pentru absolvirea liceului cu media zece, Pamela Alehandra Oancea, clasa a XI-a, locul I la olimpiada de logică, etapa județeană, Ioana Mălina Suciu, clasa a X-a, locul I la olimpiada de religie, etapa județeană, Mălina Geanina Lăzărescu, locul I la olimpiada de logică, etapa județeană, și locul al IV-lea pe țară, actualmente studentă la Timișoara. Au fost premiați și participanții la „Cupa de Vară” – mini-fotbal, organizată tot în cadrul evenimentului: locul I – Podgoria Pâncota, locul II – Ineu, locul III – Măderat, cel mai bun portar – Filimon Beniamin, cel mai bun jucător – Ioan Bulzan.

În ultima parte a sărbătorii s-au distrat mai mult tinerii, bucurându-se cu muzică reggae, dance, hall, r&b, susținută de artistul Sonny Flame, cu muzică pop, într-o atmosferă fierbinte, zgomotoasă, „de nebunie”, cu trăiri și emoții intense, întreținută de talentata Kamelia, prin repertoriul său superb, prin jocurile de lumini din scenă. La un moment dat, tineretul a creat o atmosferă romantică, cu luminițe de telefon mobil fluturate deasupra capetelor, în ritmul muzicii.

A fost frumos. „Aș fi dorit să mai continue…”, zise o voce din public, regretând că sărbătoarea a ajuns la final. Și astfel se încheie povestea minunată a sărbătorii orașului Pâncota, la anul 2017.30Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor