Prima „evadare” din „Capitala Culturală”

De Alin Gherasim
3Comentarii
Prima „evadare” din „Capitala Culturală”
Consiliul Judeţean şi instituţiile subordonate intră în normalitate: ies din Asociaţia „Arad, Capitală Europeană a Culturii 2021”.

S-a făcut o infuzie importantă de fonduri în Asociaţia „Arad, Capitală Europeană a Culturii 2021”, sume importante au fost cheltuite pentru ca oraşul nostru să intre în cursa pentru acest titlu onorific. Dar, din păcate, asociaţia înfiinţată special pentru acest deziderat şi-a ratat scopul. Normal era ca, imediat după ratarea obiectivului, poate chiar de a doua zi, asociaţia să se desfiinţeze. Dar nu s-a întâmplat acest lucru. Mai mult, conducerea asociaţiei, dar şi primarul Aradului, Gheorghe Falcă, au anunţat că, deşi nu ne-am calificat nici măcar în finală, totul merge mai departe. Iar asociaţia rămâne „Arad, Capitală Europeană a Culturii 2021”. Un pic ilogic, din punctul nostru de vedere, dar bătut în cuie. Totuşi, câteva instituţii care erau membre ale asociaţiei respective şi-au propus să intre în normalitate şi să iasă din „Arad, Capitală Europeană a Culturii 2021” pentru că, foarte simplu, nu mai avem nimic de a face cu intenţia de a deveni capitală culturală europeană.

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean Arad, care va avea loc în data de 31 martie, există două proiecte de hotărâre care vorbesc despre „Arad, Capitală Europeană a Culturii 2021”. Şi nu vorbesc de bine. „Ca urmare a faptului că asociaţia nu a reuşit să îşi realizeze principala misiune prevăzută de articolul 14 din Statut, şi anume: <câştigarea titlului de Capitală Culturală Europeană 2021>, propunem retragerea Consiliului Judeţean Arad din această structură asociativă”, se arată în proiectul de hotărâre. Un al doilea proiect de hotărâre se referă la Complexul Muzeal Arad şi la Biblioteca Judeţeană, care şi acestea vor renunţa la calitatea de membri ai asociaţiei. Dar cum s-a ajuns aici? Marşând pe ideea de a continua să existe, reprezentanţii Asociaţiei „Arad, Capitală Europeană a Culturii 2021” au trimis adrese către instituţiile mai sus menţionate prin care le întreabă dacă vor să mai fie membre. Muzeul, Biblioteca şi Consiliul Judeţean vor renunţa, însă, la ideea de a fi membrii unei structuri care nu mai este reprezentativă.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor