Prima păsuire în concursul directorilor de şcoli

De Ardelean Monica
Reactualizat la:
16Comentarii
Prima păsuire în concursul directorilor de şcoli
© Au prezentat noutăţile în concursul de directori FOTO: J.A.
Numărul candidaţilor poate creşte după ce Ministerul Educaţiei va aproba completarea dosarelor incomplete urcate pe platformă.

Noutăţi pentru cei care vor să intre în concursul pentru ocuparea funcţiei de director. Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad a anunţat luni, după videoconferinţa cu ministerul, că s-a făcut o cerere la Ministerul Educaţiei pentru a solicita aprobarea ca 11 din cei 14 candidaţi cărora le-au fost refuzate dosarele să fie primiţi în examen, urmând să aducă la dosar actele lipsă. „Este vorba despre 11 candidaţi pentru care am solicitat această derogare. Aceştia fie nu au depus certificatul medical conform, fie nu au depus toate adeverinţele din care să ateste calificativele pe ultimii patru ani, fie nu au documentul care atestă consultarea organizaţiei minorităţilor naţionale” a precizat inspectorul şcolar general Claudius Mladin. În celelalte cazuri, numărul actelor lipsă la dosar este mult mai mare, în această situaţie fiind două dosare, în timp ce pentru al treilea există un refuz din partea organizaţiei minorităţilor naţionale, ceea ce anulează şansa la candidatură.

Concurs cu camere video

În aceste condiţii vor fi 130 de candidaţi pentru 188 de locuri, un minus de 58 de candidaţi. Cele mai multe dosare sunt pentru directori şi doar 22 pentru directori adjuncţi pentru cele 42 de posturi. Prima probă, cea scrisă de tip grilă, se va desfăşura la Colegiul Naţional „Moise Nicoară”, pe 12 octombrie, între orele 10.00 şi 12.00 iar rezultatele vor fi afişate în aceeaşi zi. Sălile de clasă vor avea camere video iar directorii vor fi supravegheaţi şi de către 40 de cadre didactice.

Concurenţă

În trei şcoli va fi concurenţă pentru funcţiile de director. Este vorba despre Şcoala Gimnazială „Regina Maria”, Liceul Teoretic din Pâncota şi Liceul „Mihai Viteazul” din Ineu unde sunt doi candidaţi pe loc. Şi tot o situaţie aparte este cea a candidatei care şi-a depus dosarul pentru două şcoli gimnaziale, urmând să decidă, după finalizarea concursului, dacă îl va lua, unde va fi director.

Succes!

Echipa de la IŞJ Arad a ţinut să transmită, prin intermediul presei, succes celor care miercuri vor fi în sala de examen şi mai apoi la celelalte două probe. „Ne-am dori ca cei care vin să susţină concursul să treacă cu bine de toate probele şi să putem semna contractul de management pentru următorii patru ani”.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor