Prima premieră a anului la TCIS

Prima premieră a anului la TCIS
După „Luna plină de teatru ”, o altă surpriză la TCIS: premiera „Crima din strada Lourcine”.

La Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” Arad s-a încheiat o nouă ediție a „Lunii pline de teatru”. Și în acest an proiectul s-a bucurat de un succes enorm, sălile de spectacole s-au dovedit a fi neîncăpătoare pentru iubitorii de teatru iar marea majoritate a spectacolelor s-au jucat cu casa închisă.

În paralel cu desfășurarea programului de spectacole, sunt în plină desfășurare repetițiile pentru un nou proiect. Este vorba despre prima premieră a acestui an, spectacolul „Crima din strada Lourcine” de Eugène Labiche, în traducerea Violetei Popa.

Regia poartă semnătura lui Alexandru Mâzgăreanu, decorul este realizat de Romulus Boicu, costumele sunt create de Alexandra Mâzgăreanu iar muzica este compusă de Alexandru Suciu. Piesa este o comedie bulevardieră și îi are în distribuție pe actorii : Marian Parfeni – Justin , Cecilia Lucanu – Donat – Norine, Ștefan Statnic – Lenglume, Alex Mărgineanu – Mistingue și Ioan Peter – Portand.

Norine şi Lenglume

Iată ce spune, despre noua producție arădeană, Cecilia Lucanu – Donat: „Personajul Norine este pentru mine un pariu, un intermezzo interesant în ceea ce privește evoluția mea pe scenă. Jocul actoricesc se bazează foarte mult pe relațiile dintre actori dar și pe o «haioasă»” complicitate între actor și public, evidențiată prin aparteuri și cântece. Acest spectacol este pentru mine o multiplă și fericită întâlnire! Și când spun asta refer la echipa artistică a acestui proiect dar și la colegii mei de scenă împreună cu care am descoperit o lume cu totul aparte o lume specială și colorată, lumea zugrăvită de textul lui Eugène Labiche. «Crima din strada Lourcine» este o comedie densă, un bun pretext pentru a ne descreți frunțile și a savura o piesă cu un umor rafinat și de calitate!”

Actorul Ștefan Statnic dă și el câteva indicii, doar atât cât să stârnească curiozitatea spectatorilor: „Imaginează-ți că ești un om așezat, că ai o situație bună și o soție. Totul e cât se poate de bine iar tu ești cât se poate de plictisit. Așa că, te furișezi la o petrecere unde bei până uiți de tine – complet. Te trezești a doua zi în patul tău. E cineva lângă tine dar nu, nu e nevasta ta. Dar cine?, ce? , unde?, când?, cum?… nimic !. Te bântuie doar bizara impresie ca astă noapte te-ai «înfrățit» cu minerii. Apare nevasta ta. Hm! Măcar nu te mai plistisești”.

Bilete pentru premieră

Premiera acestui spectacolul va avea loc în data de 28 februarie 2016, iar biletele pot fi cumparate deja de la agentia teatrala sau de pe platforma biletmaster.ro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !