Prima promotie a liceului din Ineu

De Vasile Filip
Au revenit în fața școlii FOTO: FAN
Au revenit în fața școlii FOTO: FAN
O întâlnire de suflet la șase decenii de la înființarea liceului din orașul Ineu.

INEU. La un local din Ineu și-au dat întâlnire, recent, la o masă colegială, absolvenții primei promoții a liceului din acest oraș.

„A fost în toamna anului 1954 când a luat ființă liceul din Ineu – își amintește prof. Sofia Ioja (Codău). Noi am fost primii care i-am călcat pragul, în urmă cu 60 de ani. Era, pe atunci, o singură clasă, cu 45 de elevi”.

La întâlnire au răspuns „prezent” doar șapte colegi: Doru Buțiu, Pavel Ciucea, Mihai Gănescu, Mihai Herbei, Sofia Ioja (Codău), Paulina Văcean (Guler) și Maria Vicar.
S-a cântat „Gaudeamus”, s-a strigat catalogul și fiecare a spus câteva cuvinte despre viața lui.

„Am păstrat un moment de reculegere în memoria profesorilor și colegilor decedați – povestește prof. Sofia Ioja (Codău). Au trecut în neființă zece colegi iar ultimul a fost Aurel Tulcan – lucru care l-a marcat foarte tare pe colegul de bancă, dr. Doru Buțiu, care, cu acest prilej, a scris poezia «Rugăciune»”.

Dar bucuria revederii a învins tristețea și, cum spune doamna profesoară, „Ne-am simțit de parcă am fi fost treizeci. S-a cântat la acordeonul lui Puiu din America, frumos ca un bibelou. A cântat și el și neîntrecutul Mihăiță Herbei – cântece de voie bună, romanțe și tangouri – s-a dansat și am stat cât ne-am simțit bine. Iar, în final, am făcut o poză de grup, în fața clădirii din centru, unde am învățat”.

Revedere

Participanții la întâlnire au hotărât să se revadă în prima sâmbătă din septembrie, peste trei ani, când vor vărbători 60 de ani de la absolvire.

Taguri: , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !