Prima scoala verde din Romania s-a deschis la Cluj

Prima scoala verde din Romania s-a deschis la Cluj
Prima şcoală verde din România este un proiect al Transylvania College Cluj-Napoca şi a costat aproximativ 4 milioane de euro. Primarul Emil Boc, ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris şi politicieni clujeni au participat astăzi la inaugurarea primei şcoli verzi din România.

Imobilul inaugurat joi are o suprafaţă de 1.800 metri pătraţi, este împărţit pe patru nivele şi dispune de nouă săli de grupă pentru creşă şi grădiniţă, sală de business, sală de ştiinţe, artă, muzică, bibliotecă, sport şi piscină pentru copii între patru luni şi 10 ani.

„Materialele folosite în construcţie sunt naturale: podea naturală, pardoseli din răşini naturale, vopseaua este naturală, nontoxică, izolaţia este din vată minerală, feresterele sunt cu straturi triple cu umbrire interioară astfel încât să asigure răcirea şi încălzirea eficientă a spaţiului, iluminatul natural este foarte mult folosit. Se folosesc pompe de căldură, avem panouri fotovoltaice care asigură înclăzirea piscinei”, a explicat Anca Rusu, directorul de comunicare al Transylvania College.

Studiile arată că rezultatele la învăţătură cresc cu 30% în cazul elevilor care învaţă în clădiri verzi, iar absenţele pe motive medicale sunt reduse cu peste 25% datorită iluminatului natural, a materialelor nontoxice folosite şi a faptului că se ţine cont de eficientizarea modului de încălzire şi răcire a spaţiilor.

Prezent la inaugurarea şcolii verzi, ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris a declarat că este mândru de faptul că există o şcoală internaţională de top care foloseşte limba engleză şi curricula folosită în Marea Britanie şi, în plus, se pune accentul pe şcoala verde. „Este o tehnologie foarte bună şi o lecţie pentru copii că natura este importantă şi să păstrăm natura”, a menţionat Martin Harris.

„Educaţia de calitate este un brand al Clujului indiferent că este publică sau privată. De la grădiniţă până la universitate acest oraş poate oferi şi oferă educaţie de calitate, fapt ce ne dă posibilitatea sa avem investiţii şi locuri de muncă mai multe în acest oraş. Şcoala Internaţională este un bun câştigat al oraşului, prin care atragem investiţii”, a conchis primarul.

La Transylvania College învaţă aproape 500 de elevi din toată ţara şi din alte 24 de ţări, de pe şase continente.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !