Primăria a câștigat procesul cu Prefectura, pe gunoi

De Andreea Pintea
1Comentariu
Primăria a câștigat procesul cu Prefectura, pe gunoi
Tribunalul Arad a respins acțiunea înaintată de Instituția Prefectului Arad împotriva Primăriei, pe tema salubrizării stradale.

Primăria a avut câștig de cauză în primă instanță împotriva Prefecturii. Procesul înaintat de Prefectura Arad viza două hotărâri luate de Consiliul Local Municipal prin care se încredința salubrizarea stradală firmei RER Ecologic din Oradea. Hotărâriile adoptate pe 14 iunie și 10 iulie au fost votate de o majoritate simplă în cadrul Consiliului Local, ceea ce a dus la sesizarea Prefecturii privind leglitatea actelor – sesizare făcută de grupul PSD-ALDE. În urma sesizării, Prefectura a decis că actele au caracter nelegal și că ar fi trebuit adoptate cu o treime din voturile consilierilor, fiind vorba de patrimoniul municipiului. Încă din acel moment, primarul Gheroghe Falcă a susținut că în fapt nu se aduce atingere patrimoniului orașului, ci doar se încredințează un serviciu unei firme.

Conflictul dintre cele două instituții a ajuns la Tribunalul Arad, având termen pe 12 ianuarie. Potrivit datelor de pe portalul Tribunalului, cererea Prefecturii a fost respinsă: „Respinge acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul Prefectul Judeţului Arad în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al Municipiului Arad pentru anularea Hotărârilor nr. 200/14.06.2017 şi nr. 240/10.07.2017 adoptate de pârât”. Prefectura Arad are drept de recurs la această hotărâre, pe care îl poate cere după ce va primi comunicarea sentinței.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor