Primăria a refuzat recursul

2Comentarii
Primăria a refuzat recursul
Primăria a refuzat recursul
ARAD – Hotărârea dată de Tribunal în favoarea firmei Tehnometalica nu a fost atacată de CLM. |Tehnometalica 16.03.2007|Video

Doi consilieri locali s-au supărat, ieri, pe modul în care Primăria şi juriştii instituţiei înţeleg să le apare interesele. Totul a pornit de la proiectul de hotărâre prin care primarul Gheorghe Falcă era mandatat să semneze contractul de vânzare-cumpărare cu Tehnometalica, firmă care a dat în judecată Consiliul Local, pentru că acesta nu aprobase iniţial vânzarea terenului către societate. Tribunalul Arad a decis în favoarea societăţii şi în detrimentul CLM şi, ca atare, Primăria a repus proiectul pe ordinea de zi a şedinţei CLM. „Am văzut sentinţa dată, iar la sfârşit se vorbea că se poate ataca în termen de 15 zile. Vreau să ştiu dacă s-a formulat recurs sau, dacă nu s-a formulat, de ce nu”, a fost prima întrebare pusă de consilierul Alexandra Braica.

Justificarea Primăriei a venit prin vocea secretarului Doina Paul, care susţine că „nu s-a formulat recurs pentru că avem exemple cu privire la refuzul CLM de a vinde spaţii comerciale. Persoanele în cauză şi-au revendicat dreptul în instanţă, procesele au durat 2-3 ani iar apoi, prin decizia instanţei, foarte multe spaţii au fost vândute la preţuri mici şi am înregistrat pierderi. În plus, procentul de ocupare a terenului de către Tehnometalica este foarte mare, iar suprafaţa nu se poate utiliza la nimic. Recursul ar fi dus la noi procese, atât”.

Bucuroşi de sentinţă

Alexandra Braica a fost total nemulţumită de răspusul dat de secretarul Primăriei: „Sunt absolut surprinsă de acest răspuns. Consider că era de datoria executivului să meargă şi să ne apere. Era şi în interesul urbei. E ciudat să ajungem să zicem că ne bucurăm că avem această sentinţă”.

Coloman Edeleni şi-a amintit imediat de cazul similar „Elecon” unde, deşi parte din consilieri nu au dorit să facă recurs, Primăria s-a adresat instanţei din Timişoara, în numele consilierilor, fără să-i consulte. Sentinţa dată de Tribunal indică, potrivit consilierului, faptul că „ juriştii CLM nu au dus argumentele formulate de aleşi în instanţă şi de aceea judecătorii au aprobat şi evaluarea, unde terenul e de 36 euro/mp, în timp ce, în zonă, Primăria a vândut anterior teren cu 60 euro/mp”.

La momentul votului, în pofida faptului că aleşii nu au fost întrebaţi dacă vor să se apere în procesul pe care l-au pierdut, doar trei consilieri nu au votat „pentru” proiectul executivului. Alexandra Braica, Coloman Edeleni şi Valentin Paul Neamţ s-au abţinut, caz care face ca Tehnometalica să se aleagă cu un teren din centrul oraşului la 36 euro/mp.

A.B.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor