Primăria Arad a prezentat bilanţul investiţiilor din 2018

Reactualizat la:
3Comentarii
Primăria Arad a prezentat bilanţul investiţiilor din 2018
Gheorghe Falcă a trecut în revistă și principalele proiecte ale Primăriei pentru anul 2019.

A fost zi de bilanț, miercuri, la Primărie. Secondat de viceprimarii Levente Bognar și Călin Bibarț, edilul Gheorghe Falcă a prezentat principalele investiții realizate în Arad de-a lungul anului ce a trecut și e enumerat câteva din proiectele considerate prioritare în 2019.

Detalii

„Investiţiile derulate de municipalitatea arădeană sunt grupate pe patru direcţii de finanaţare, respectiv buget local, buget naţional, împrumuturi şi, evident, fonduri europene. Cert este că până în luna martie, Aradul va avea proiecte europene depuse, în valoare de 147 milioane de euro. În acest ciclu financiar, municipiul va atrage peste 100 de milioane de euro. În 2019, avem deja procedura de licitaţie pentru achiziţionarea a 10 tramvaie, avem procedura de licitaţie pentru a realiza exteriorul Teatrului Clasic Ioan Slavici, avem în lucru reabilitarea Colegiului Economic, vom finaliza licitaţia pentru reabilitarea integrală a Colegiului Naţional «Elena Ghiba Birta». Mai mult de atât, anul acesta vom avea primele rampe subterane, în cartierele Alfa şi Confecţii şi primele parcări supraterane în cartierele Alfa şi Micălaca. Este un pas extrem de important pentru municipalitate. În 2019, vom continua proiectul de Regenerare Urbană în valoare de 50 milioane de euro. Sperăm să reuşim finalizarea procedurile de licitaţie pentru parcările subterane din Pieţele Catedralei şi Avram Iancu şi, evident, reabilitarea integrală a acestor pieţe. În parteneriat cu cetăţenii vom începe reabilitarea faţadelor. Municipalitatea şi-a asumat deja că va reface faţadele a 12 clădiri. Sperăm ca cetăţenii să contribuie în zonele în care nu deţinem proprietăţi astfel încât anul 2019 să fie anul de dinamizare a reabilitării faţadelor din municipiul nostru” – a declarat primarul Gheorghe Falcă.

Cuvântul viceprimarilor

Viceprimarul Levente Bognar a evidențiat faptul că „s-a muncit mult până să ajungem în această fază a proiectelor. Ne bucurăm că putem sprijini tot ce este în interesul municipiului şi al cetăţenilor. În acest sens, consider că este greu să spunem care este cel mai important proiect pentru municipiu sau pentru cetăţeni, dar sunt câteva realizări deosebit de spectaculoase. Reabilitarea Palatului Cultural este una dintre acestea. Prin astfel de investiţii reuşim să aducem spaţiile culturale la un nivel corespunzător. La fel se va întâmpla şi în cazul Teatrului Clasic. Este o necesitate de mult discutată şi sperăm că şi această investiţie se va realiza.”

La rândul său, viceprimarul Călin Bibarț a evidențiat faptul că „până în 2020 vom avea liceele de Bulevardul Dragalina refăcute şi vom avea toate motivele să ne mândrim cu asta. În ceea ce priveşte bazinul de înot, că tot am fost întrebat, acesta e terminat de două luni de zile, dar nu vom putea să-l dăm în administrare până ce nu îl vom prelua de la CNI. Îmi exprim acest regret pentru în ultima perioadă am purtat o serie de discuţii pe această temă cu Bucureştiul şi nu s-a întâmplat nimic. Sper ca în primăvară să fie funcţional.”3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor