Primăria avertizează: amenzi de până la 20.000 de lei pentru arădenii care nu distrug ambrozia de pe proprietăţi

De Diana Dutu
11Comentarii
Primăria avertizează: amenzi de până la 20.000 de lei pentru arădenii care nu distrug ambrozia de pe proprietăţi
Municipalitatea le sugerează cetăţenilor şi companiilor din oraş să apeleze la operatorii de întreținere spații verzi care prestează, contra cost, servicii de combatere a ambroziei.

Primăria Arad anunță că a dispus ca, până la 1 octombrie, să fie verificate, constatate şi stabilite suprafeţele de teren din municipiu infestate cu ambrozia. Suprafeţele identificate vor fi apoi centralizate de Comisia mixtă de control înfiinţată prin Ordinul Prefectului Judeţului Arad, nu mai târziu de data de 3 octombrie 2018.
“Precizăm faptul că la nivelul municipiului Arad, se desfăşoară periodic lucrări specifice de combatere a acestei buruieni, în special tăieri, cu ajutorul operatorilor de întreținere spații verzi. Serviciile acestora pot fi solicitate, contra cost, și de către proprietarii terenurilor care necesită astfel de intervenții” – se arată într-un comunicat al Municipalităţii. Potrivit aceleiaşi surse, Primăria a notificat Compania de Transport Public şi compania CFR, cu privire la necesitatea eliminării ambroziei prezente în spațiile dintre linii.

Prevederi legale

Conform Legii 62/2018, proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a ambroziei, denumită științific Ambrosia artemisiifolia, pentru evitarea instalării și răspândirii vegetației adventive invazive și eliminarea ei în cazul prezenței pe terenurile intravilane sau extravilane.

Sancţiuni

Nerespectarea prevederilor legale constituie contravenție şi se sancţionează cu amenzi care ajung pănă la 5.000 lei pentru persoane fizice şi 20.000 lei pentru persoanele juridice.
“Pe această cale, facem apel atât la conștientizarea de către cetățeni a pericolului pe care îl reprezintă ambrozia pentru un număr din ce în ce mai mare de persoane, precum și la o implicare activă, simț civic și angajarea într-o acțiune comună de eradicare a acestei plante din orașul nostru” – încheie reprezentanţii Primăriei.

Taguri: , ,


11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor