Primăria cumpără clădirea în care funcţionează Şcoala „Mihai Eminescu”

De Diana Dutu
Primăria cumpără clădirea în care funcţionează Şcoala „Mihai Eminescu”
Anunţul a fost făcut de primarul Călin Bibarţ care a prezentat şi paşii juridico-administrativi ce trebuie parcurşi în perioada următoare.

ARAD. Viitorul sună bine pentru elevii şi cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Arad. Primarul interimar Călin Bibarţ a anunţat, marţi, că municipalitatea intenţionează să achiziţioneze clădirea de pe strada Episcopiei nr.40-42 în care funcţionează unitatea de învăţământ. Şi nu a anunţat doar că Primăria vrea să cumpere clădirea, ci şi că proprietarul imobilului – Episcopia Catolică din Timişoara – este de acord să vândă.

Tranzacţia s-ar putea încheia într-un an de zile, perioadă în care ar trebui să se parcurgă următorii paşi juridico-administrativi: intenţia de achiziţionare a imobilului să fie supusă votului în cadrul Consiliului Local Municipal, evaluarea clădirii în vederea stabilirii preţului, negocierea cu proprietarul imobilului şi, în cele din urmă, încheierea contractului de vânzare –cumpărare.

Prin urmare, Primăria Municipiului Arad a mai închiriat pentru un an de zile imobilul în care funcţionează Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, contra sumei de 2.500 de euro/lună (TVA inclus).

„Şcoala Gimnazială <Mihai Eminescu> de pe strada Episcopiei nu este proprietatea municipalităţii, ci este o clădire în proprietatea Bisericii Catolice. Am căzut de acord şi noi şi proprietarul: noi avem dorinţa de a cumpăra şi ei au dorinţa de a vinde. De aceea voi începe demersurile legale ce se impun, timp în care continuăm să închiriem acea clădire, maximum un an de zile. Sper ca într-un timp cât mai scurt să reuşim să finalizăm acest demers despre care s-a vorbit mult în ultimii ani. Este un demers de normalitate, un gest pe care-l facem pentru copii, pentru şcoala arădeană, pentru Arad, din dorinţa de a fi proprietari şi nu chiriaşi, având astfel posibilitatea de a investi mai mult în această şcoală” – a declarat primarul Călin Bibarţ.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !