Primăria dă 21.000 euro pentru hârtie

2Comentarii
Primăria dă 21.000 euro pentru hârtie
ARAD – Şase firme s-au bătut să vândă hârtie Primăriei, câştigând o firmă din Bucureşti.

Primăria plăteşte zeci de mii de euro pentru a cumpăra cantităţi impresionante de hârtie, pentru tot anul 2010, de la o firmă din Bucureşti. „Concurenţa” a fost puternică, Municipalitatea reuşid să cumpere toată cantitatea de produse de care a estimat că are nevoie la un preţ mai mic cu o treime decât s-a arătat dispusă iniţial să plătească pentru maculatură. Chiar şi aşa, achiziţia se ridică la o valoare de zeci de mii de euro.

Şase ofertanţi

La licitaţia organizată de municipalitate pentru achiziţia de „hârtie şi articole din hârtie şi carton” s-au prezentat nu mai puţin de şase firme. S-a ajuns astfel, ca preţul final pe care să îl plătească Primăria pentru consumabile să fie la jumătate decât s-a estimat iniţial. Pentru toate articolele de care are nevoie, municipalitatea s-a arătat iniţial dispusă să plătească un preţ de 157.300 lei, echivalentul a peste 36.000 de euro. După adjudecarea licitaţiei, însă, preţul pe care administraţia locală îl plăteşte pe maculatură este de un total de peste 89.500 de lei, inclusiv TVA – echivalentul a peste 21.000 de euro.

Mii de topuri

Pentru a-şi desfăşura activitatea în condiţii normale, Primăria a estimat că va consuma, în anul 2010, nu mai puţin de 9.000 de top-uri de hârtie A4 şi 150 de top-uri de hârtie A3. Se estimează că vor mai fi consumate circa 16.000 de dosare şi milioane de plicuri. Totodată, s-au mai achiziţionat cutii de arhivare şi coli de hârtie pentru flipchart.

Potrivit cerinţelor, „preţul de achiziţie va cuprinde cheltuielile de transport, încărcare, descărcare până în magazie, depozitare, taxe vamale, accize, asigurări, TVA şi alte taxe care se regăsesc în preţ”, iar întreaga cantitate cumpărată va trebui livrată în cel mult zece zile de la semnarea contractului.

S.B.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor