Primăria, echipa UTA şi stadionul

De Diana Dutu
Reactualizat la:
8Comentarii
Primăria, echipa UTA şi stadionul
© Primarul a primit un cadou simbolic: un fular cu mesajul „UTA înseamnă Arad” FOTO: JA
Joi s-a semnat un nou contract de finanţare a clubului şi au fost anunţate ultimele investiţii în stadion.

ARAD. Directorul general al Clubului UTA, Decebal Codru Grădinariu, şi edilul Călin Bibarţ au semnat, joi, un contract de finanţare în baza căruia Primăria – prin Centrul Municipal de Cultură – alocă noi fonduri pentru echipa fanion a Aradului.

„De la an la an, bugetul alocat echipei de fotbal UTA a crescut, lucru absolut normal pentru că au crescut şi cheltuielile. Anul acesta, cumulat, dăm 7,3 milioane de lei, bani pe care echipa îi foloseşte pentru a-şi desfăşura activitatea” – a explicat primarul interimar Călin Bibarţ. De cealaltă parte, Decebal Codru Grădinariu a precizat că finanţarea primită de la Primărie reprezintă 90% din bugetul clubului. „Suntem ceea ce facem, nu ceea ce spunem. La Arad, lucrurile se fac, se întâmplă. Odată cu semnarea acestui contract, există continuitate şi pentru anul competiţional 2019-2020. La anul se împlinesc 75 de ani de existenţă a clubului, an care ar putea coincide cu rezultate foarte bune pe plan sportiv – deziderat a cărui bază s-a pus prin semnarea acestui contract. (…) Dincolo de echipa mare, avem 280 de copii care nu plătesc niciun leu pentru a veni la fotbal. Sunt puţine echipe în ţară care pot să spună lucrul acesta, peste tot există o taxă… Banii care ni s-au repartizat asigură ca în Arad să îşi desfăşoare activitatea aceşti copii şi să existe un viitor” – a punctat directorul general al Clubului UTA.

Stadionul

După semnarea contractului de finanţare cu Clubul UTA, Călin Bibarţ a anunţat că Primăria a demarat o nouă licitaţie pentru contractarea unor lucrări de 3,5 milioane de lei la Stadionul Francisc Neumann.

„Am urcat în sistemul electronic de licitaţie o parte din lucrările care mai sunt necesare şi, în circa o lună de zile, vor fi urcate şi celelalte. Fiecare e gândită cu posibilităţi de executare şi pe vreme nefavorabilă, în timp de iarnă, şi cu perioadă de execuţie de 4-5 luni de zile. Dacă nu avem surprize neplăcute din partea firmelor – să se conteste şi să se judece între ele –, într-un parcurs normal, la începutul anului viitor stadionul s-ar putea finaliza. În momentul de faţă, în circa două săptămâni vom avea gazonul verde, în circa o lună de zile se va termina şi partea de iluminat, de nocturnă – lucrări care sunt sub contract, lucrări care trebuiau făcute de Compania Naţională de Investiţii conform înţelegerii cu Guvernul, dar care nu au fost făcute. Iar o parte din celelalte lucrări care au rămas neasumate de Compania Naţională de Investiţii… am decis să nu mai aştept după ei, le-am scos ieri în licitaţie şi mai urmează o licitaţie astfel încât terminăm stadionul din banii noştri, ai arădenilor. Şi dacă Guvernul va reveni la sentimente mai bune faţă de oraşul nostru, aşa cum pe fonduri europene s-au numit obiective finanţate retrospectiv, la fel vor putea şi cei de la CNI să preia aceste contracte şi să dea arădenilor banii înapoi. E strict decizia lor. Noi nu mai aşteptăm după ei, mergem cu stadionul înainte” – a conchis Călin Bibarţ.

Până în prezent, Primăria Arad a investit aproximativ 32 de milioane de lei în noua arenă UTA. Alte 3,5 milioane de lei valorează lucrările licitate acum, iar o sumă cel puţin la fel de mare ar urma să fie investită odată cu adjudecarea lucrărilor din următoarea licitaţie.

Călin Bibarţ: Într-un parcurs normal, la începutul anului viitor stadionul s-ar putea finaliza

Taguri: , ,


8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor