Primăria ia şi banii altora?

9Comentarii
Primăria ia şi banii altora?
ARAD – Peste 17 milioane de euro încasează Primăria din exproprierea terenurilor sale şi ale altora.

Doar un vot mai împiedică Primăria Arad să ridice din contul deschis pentru instituţie la CEC peste 17 milioane de euro. Iar votul este cerut de la consilierii municipali, joi, pentru două proiecte de hotărâre. Aleşilor li se cere, în primă instanţă, să declare că sunt de acord cu suprafaţa expropriată şi cu valoarea despăgubirilor – 6.155.290 euro, despăgubiri consemnate la CEC Bank – Sucursala Timişoara, în favoarea Municipiului Arad, pentru terenurile expropriate din proprietatea Municipiului Arad, necesare traseului „Variantei de ocolire a municipiului Arad” în regim de autostradă. În al doilea proiect, aleşilor li se cere acordul pentru o nouă suprafaţă expropriată şi pentru valoarea acestor despăgubiri (11.834.746  euro). În ambele cazuri, primarul este cel mandatat  să solicite deblocarea şi plata, în condiţiile legii, a sumelor în cauză.  În cel de al doilea proiect, aleşii sunt, însă, din start avertizaţi asupra faptului că pentru o suprafaţă de 22.525 mp s-au emis deja trei titluri de proprietate, în favoarea unor persoane fizice, suma care trebuia să revină acestora fiind de 3.018.350 euro. Totuşi, executivul vrea ca „primarul Municipiului Arad să fie mandatat în vederea ordonării unei misiuni de audit având ca obiectiv clarificarea acestor aspecte, cu privire la care va informa CLM Arad şi va proceda, în consecinţă, în condiţiile legii”. Nici terenurile pentru care Primăria Arad va primi, dacă aleşii vor vota ca atare, peste şase milioane de euro nu sunt lipiste de probleme juridice. În pofida acestora, Primăria vrea să ia toţi banii oferiţi de Guvern.

Primăria le propune aleşilor să fie joi de acord cu exproprierile şi să voteze sumele pe care Guvernul le-a pus în conturile de la CEC indiferent de problemele de proprietate legate de terenurile cu pricina. În cadrul primului proiect se arată că la unele dintre parcelele expropriate “sunt în derulare, pe rolul instanţelor judecătoreşti, litigii (5 -n.r.) având ca obiect cererea de reconstituire a dreptului de proprietate conform legilor fondului funciar, cerere formulată de către unii cetăţeni din comuna Pecica (cereri validate pe teritoriul administrativ al municipiului) şi care solicită, în concurs cu Municipiul Arad, plata despăgubirilor în favoarea lor, sens în care au notificat şi CNADR”.

Vor banii oricum

Ca şi în cazul celor trei proprietari de terenuri amintiţi în cel de al doilea proiect, executivul precizează: “Chiar dacă aceste litigii (…) sunt în curs de judecată, se impune totuşi continuarea de către CLM Arad şi primar, chiar şi pentru drepturile litigioase, a demersurilor de obţinere a despăgubirilor cuvenite Municipiului Arad”.

În cazul celor trei titluri de proprietate obţinute conform legilor fondului funciar, tot în favoarea unor cetăţeni din Pecica, se precizează însă şi faptul că situaţia trebuie clarificată, că propunţarea unei soluţii în acest moment e prematură, dar că se impune efectuarea unui audit ce să fie apoi prezentat CLM.

JA – A.B.D.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor