Primăria intervine pe Meţianu

De Diana Dutu
18Comentarii
Primăria intervine pe Meţianu
© FOTO: JA
Reacţia Municipalităţii vine după ce Jurnal arădean/ Aradon a scris despre amenda de 1.000 de lei aplicată unui biciclist.

La cinci zile de la apariţia articolului „Amendă de o mie de lei pentru că a mers cu bicicleta pe Meţianu”, Poliţia Locală Arad a întocmit un raport de specialitate prin care propune Primăriei completarea şi modificarea Anexei 2 a Hotărârii 70/2012 a CLM Arad privind aprobarea Regulamentului de funcţionare şi construire a zonei pietonale ,,Meţianu” şi a Regulamentului privind reglementarea circulaţiei în zona pietonală ,,Meţianu”. În fapt, Poliţia Locală solicită introducerea posibilităţii achitării de către contravenient a jumătate din cuantumul minim al amenzii aplicate.

În atenţia CLM

Propunerea Poliţiei Locale a fost transmisă Municipalităţii, iar primarul Gheorghe Falcă a transformat-o într-un proiect de hotărâre ce va fi supus votului consilierilor locali în şedinţa CLM de luni, 18 iulie.

Aşadar, dacă aleşii vor fi de acord, art. 10 din HCLM 70/2012 se completează cu alin.3): ,,Contravenientul poate achita, pe loc sau în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia, jumătate din minimul amenzii prevăzute în actul normativ, agentul constatator făcând menţiune despre această posibilitate în procesul-verbal”. Reamintim, accesul în zona pietonală de pe strada Meţianu a bicicletelor, motoretelor, motocicletelor, mopedelor şi a ATV-urilor se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000. Potrivit noii reguli, contavenientul va putea achita doar 500 de lei din amendă.

Şi, pentru ca lucrurile să fie pe deplin clarificate, proiectul de hotărâre CLM propune introducerea încă unui alineat cu privire la „termenele statornicite”. Iată conţinutul alin.4) din art.10 al HCLM 70/2012: „Termenele statornicite pe ore încep să curgă de la miezul nopţii zilei următoare, iar termenul care se sfârşeşte într-o zi de sărbătoare legală sau când serviciul este suspendat, se va prelungi până la sfârşitul primei zile de lucru următoare”.

Remember

Decizia de completare a regulamentului privind circulaţia pe strada Meţianu vine la scurt timp după ce Jurnal arădean/ Aradon a prezentat cazul unui arădean amendat cu 1.000 de lei pentru că a circulat cu bicicleta pe pietonală. Omul a fost nevoit să achite integral amenda pentru că legea nu prevedea posibilitatea plăţii a jumătate din amendă în 48 de ore.18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor