Primăria primeşte bani pentru CET

6Comentarii
Primăria primeşte bani pentru CET
ARAD – Suma de 1,6 milioane de lei este pentru a mai acoperi din costul producerii şi distribuţiei de energie termică.

Până la sfârşitul acestei luni, de la bugetul de stat va fi virată Primăriei Arad o nouă tranşă, de 1,674 milioane de lei, reprezentând subvenţie pentru CET pentru combustibilul pe acest an. Subvenţia directă plătită în acest an de bugetul de stat Aradului pentru compensarea unei părţi din costul facturii la energia termică este de 5,408 milioane de lei, se arată într-un ordin al Minsterului Administraţiei şi Internelor, referitor la „alocarea unor sume pentru compensarea creşterilor neprevizionate ale preţurilor combustibililor utilizaţi pentru producerea energiei termice furnizate populaţiei în sistem centralizat”.

Chişineu Criş este o altă localitate din judeţ căreia îi este alocată suma de aproape 35.000 de lei pentru subvenţia pe 2010, însă în această lună Primăria din Criş nu primeşte niciun leu. Potrivit reglementărilor actuale, bugetul de stat acoperă până la 45% din costul total al combustibililor necesari furnizării agentului termic în oraşe în sistem centralizat. Suma este necesară primăriilor pentru a mai acoperi din costul producerii şi distribuţiei de energie termică, dat fiind că populaţia plăteşte un preţ mai mic decât costurile de producere şi distribuţie a căldurii şi apei calde. Reamintim că în Arad preţul căldurii şi al apei calde plătit de populaţia racordată la sistemul centralizat este unul din cele mai mari din ţară: 287,45 (preţul local al gigacaloriei produsă de CET), din care populaţia plăteşte 207,22 lei.

JA – G.K.

Taguri: , , ,


6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor